Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '10

 
Kategori
Futbol
 

Kazım ve Önder'in sonu

Kazım ve Önder'in sonu
 

Önder Turacı


Günlerdir kamuoyunu meşgul eden bu konuda Fenerbahçe’nin tutumu bence çok tutarlı ve yerinde. Futbolcuların, teknik adamların ya da yöneticilerin kulüplerden büyük olmadığını ve olmaması gerektiğini herkes söyler. Söyler de iş uygulamaya gelince kulüpler işine geldiği gibi davranmak zorunda kalabilirler. Yani kaprisleri ve özel hayatını direk takıma ve takımın başarısına yansıtan oyuncu ilk 11’in değişmez bir oyuncusu ve bir yıldız ise her zaman radikal kararlar alınamayabiliyor. Takımın başarısı ve gelecekte ki akibeti o oyuncunun yokluğu düşünülerek çoğu zaman riske atılamıyor.

İşte Fenerbahçe ve özellikle Aziz Yıldırım bu noktada fark yarattılar. Daum geldiğinden bu yana ilk 11’in değişmez oyuncusu Kazım Kazım ve kadronun önemli oyuncularından Önder Turacı’yı süresiz kadro dışı bıraktılar. Kazım’ın 2 yıldır yaptığı disiplinsiz davranışalar ve ben oldum düşüncesi hem kendisine hem takımına zarar veriyordu zaten. Bunun yanı sıra düzensiz özel hayatı ve sahada gereksiz gördüğü kartlar ile takımına zarar vermeye devam ederken, Fenerbahçe kulübünün almış olduğu bu kararı sonuna kadar destekliyorum.

Önder Turacı’yı ise Kazımdan ayırmak ve ayrı bir platformda değerlendirmek gerekli. Netice itibari ile takımında bunca yıl profösyonelce mücadele etmiş milli bir futbolcudan bahsediyoruz ve bu onun yapmış olduğu ilk hata olarak göze çarpıyor. Kazım kulüpten direk gönderilmeli ve kesinlikle affedilmemeli. Önder Turacı ise bir kez bağışlanmalı ve ona bir kez daha forma şansı verilmeli diye düşünüyorum. Fakat kulübün kararlı tutumu ve hiçbir bireyin kulübün üstünde olamayacağı anlayışını düşünecek olursak, kulübün bundan sonra izleyeceği yoluda merakla takip etmek gerekiyor.
 
Toplam blog
: 24
: 528
Kayıt tarihi
: 12.11.09
 
 

Merhaba... Aktif bir futbol vespor takipçisiyim. Beden Eğitimi öğretmeniyim. Gençliğimde 2 yı..