Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '14

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Kazlıçeşme kesmez, 1 Mayıs’ı Bentderesi’nde kutlayalım; daha anlamlı olur!

Kazlıçeşme kesmez, 1 Mayıs’ı Bentderesi’nde kutlayalım; daha anlamlı olur!
 

Bu sefer haklısınız ve milyonlar arkanızda...


Artık bir karar verelim, Türkiye geri kalmış bir Ortadoğu, Arap ya da Afrika ülkesi mi yoksa modern, çağdaş bir Avrupa ülkesi mi? Birincisi doğruysa 1 Mayıs işçi bayramını nerede kutladığımız hiç önemli değil; hatta kutlamasak da olur, bir iki devrimcimiz çöplüklerde hoplayıp zıplasınlar yeter. Ama biz modern demokratik bir ülkeysek 1 Mayıs işçi bayramı Taksim’de kutlanacaktır, tomalarınızı alın gelin, bekliyoruz!

Başbakan diyor ki “Kadıköy’e de izin vermiyorum” Sayın başbakan benim evimde oturmama izin veriyor musunuz? Hani belki ona da karışmaya yetkiniz vardır. On yıldır sakallılardan emir almaktan bıktık! Demokrasiden nefret ediyorum ya! Demokrasinin sağladığı sonuca bak! Türkiye’nin yarısı göbek atıyor, diğer yarısı kan ağlıyor.

Sorun sadece Ak Parti değil. Ak Parti’nin %45 oyu var. Geri kalan %55 nerede? Başbakan adeta diyor ki sizi Türkiye’den kovacağım. Benim gibi sandık mağduru kimseler onun kullandığı ifadeleri böyle anlıyor. Ak Parti’ye oy vermeyen %55 neredesiniz? Ak Parti ak değil ama siz de kapkarasınız! Nerede sizin demokrasi inancınız? Türkiye’de demokrasiyi, insan haklarını savunmak üç beş İşçi Partiliye mi kaldı! Adamların yüzde bilmem sıfır kaç oyu var sesleri sizden fazla çıkıyor.

1 Mayıs Taksim’le özdeşleşmiştir, başka yerde kutlanamaz. 1 Mayıs’ın Taksim yerine başka yerde kutlanmasını isteyenler işçi düşmanıdır. Ama kimse kusura bakmasın Türkiye’deki işçilerin adı işçi. Ya olay çıkaracaklar ya da pasif kalacaklar. Taksim’de 1 Mayıs kutlamak olay çıkarmak değildir. Olay çıkarmak için Taksim’e gidiyorsanız gitmeyin! %55 kararlı bir şekilde biz 1 Mayıs işçi bayramını Taksim’de kutlayacağız dediği zaman hiçbir güç karşı koyamaz. Ama 1 Mayıs’ı kutlamak değil de sokakları savaş alanına çevirmek için Taksim’e gidiliyorsa başbakan haklı.

1 Mayıs’ı kutlamaya izin vermeyenlerin 1 Mayıs tatilini de kabul etmeyin! Laiklerle Ak Partililer arasındaki kavganın canı cehenneme! Mesele 1 Mayıs değil, kutlamasam da olur ben Türkiye’nin bir aydını olarak demokrasi ve özgürlükten yana tavır koymak zorundayım.

1 Mayıs’ı tatil ilan etmişler ama kutlamak yasak, şu işe bak. Ak Partinin kendisini ilerici olduğuna inandırmak, daha doğrusu halkı kandırmak için yaptığı takiye bu. “Bakın biz 1 Mayıs’a ne kadar önem veriyoruz, bugünü tatil ilan ettik” 1 Mayıs işçi bayramı Taksim yerine başka yerde kutlanabiliyorsa, sen de camide namaz kılma git tarlada kıl! Sanki göbek bayramı kutluyoruz, Kazlıçeşme’ye gidecekmişiz. Ne yapacağız orada, kaz mı güdeceğiz! Bugün Kadıköy yasaklanmış, yarın Kazlıçeşme de yasaklanacak. Hem bu meydan Ak Partiyle özdeşleşmiş. Siz oraya kutlamaya gittiğiniz zaman 1 Mayıs’ı AKP’liler kutlamış olacaklar.

2014 1 Mayıs işçi bayramı Türkiye’de kimin ne kadar demokrasiye inandığının test edilmesi olacak.  Taksim’de izin verilerek kutlanacak işçi bayramında olay çıkmayacağından (dışarıdan bir provokasyon olmazsa ki olursa da önle) eminim. Ama o zaman başbakanın ilericileri halka şikâyet edip desteğini artıracağı ortam oluşmaz ki. Türkiye’de barış olduğu sürece Ak Parti kaybeder. Adamlar Gezi olaylarından bile oy çıkardılar.  Geziciler üstelik dünya arkalarındayken onca mağduriyete rağmen haklılıklarını ispat edemediler ama sayın başbakan Gezi’ye katılan üç milyon kişinin terörist olduğunu millete kabul ettirdi; kendisini kutluyorum!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..