Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '10

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Kebapçıların İncisi: Eda Kebap

Kebapçıların İncisi: Eda Kebap
 

Kebap deyince hepimizin aklına ilk gelen şehirler Adana, Urfa ve Antep'tir.

Benim hayatımda Antep menşeili kebapların yeri çok özel ve farklıdır.

İstanbul'da Antep kebapları üzerine iddialı yer bulmak ise sanıldığı kadar kolay değildir.

Her restaurantın farklı lezzetler konusunda öne çıktığını düşünürseniz, aradığınız tipte otantik lezzetler bulacağınız yerler iki elin parmaklarını geçmez.

Eğer Anadolu yakasında oturuyor ve kebaptan hoşlanıyorsanız, muhakkak EDA Kebap'ı denemelisiniz.

Kozyatağı'nda bulunan Hayri Usta'nın mekanında özellikle Kilis ve Antep lahmacunu, bana göre İstanbul'da yiyebileceğiniz en güzel gavurdağı salatası, yuvalaması, içli köftesi ve tabii ki kebap çeşitlerini tatmalısınız. Bir seferde bu söylediklerimin tamamını deneme şansınız olmayacaktır.

O yüzden ilk kez gideceklere önerim Hayri Usta ya da Murat'ın tavsiyelerine uymaları olacak. Yoksa herşeyi yeme dürtüsü şişip kalmaya neden oluyor. Her ikisi de bunca yıllık tecrübeleri ile sizin yiyebileceğiniz kadar çeşit hazırlayacak ancak sizin mümkün olan en çok çeşiti tatmanıza fırsat vereceklerdir. Yok illa ki ben sipariş vereceğim diyenlere de, muhakkak gavurdağı, içli köfte ve inci kebebını sipariş vermelerini öneririm.

"İnci Kebabı" Eda'nın en ünlü ve farklı lezzeti. Tarifini vermeselerde damağımın tarifine göre; Beyti kebaptan yapılıyor. Piştikten sonra dürüme sarılırken içine peynir ve közlenmiş patlıcan eklenip odun fırınında çok az tutuluyor. Üzerine yine kaşar, patlıcan, fıstık, yoğurt ve sos ilave edilip servis yapılıyor.
Anlatması oldukça zor ama yemesi çok lezzetli işin doğrusu...

Özellikle rakı kebap keyfi sevenlere önerim acılı ya da acısız şalgam suyunu da denemeleri olacak.

Bu lükste iddiasız ama lezzette iddialı mekanda oldukça güzel lezzetleri makul fiyatlara tadacağınıza emin olabilirsiniz.

Eda Kebap yaklaşık 50 kişilik bir kapasiteye sahip, bu nedenle önceden rezervasyon yaptırmak özellikle haftasonlarında iyi olacaktır.

 
Toplam blog
: 28
: 3696
Kayıt tarihi
: 22.07.10
 
 

Ben kendisini hiçbir zaman bir gurme olarak görmeyen ama yemesini, içmesini, gezmesini ve keşfetmesi..