Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '13

 
Kategori
Haber
 

Keçmek kursiyerleri emeğine saygısızlık

Keçmek kursiyerleri emeğine saygısızlık
 

Ankara Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen KEÇMEK kurslarında yıl boyunca yapılan el emekleri için Antares AVM'DE sergi açıldı. Sergi, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK'ın konuşması ardından kurdela kesimi ile açıldı.

Mustafa AK ve diğer meclis üyelerinin sergiyi gezmesinin ardından sergiye vatandaşlar alındı.

Yapılan el emeği göz nuru çalışmalar, ziyaretçileri hayran bıraktı. Birçok vatandaş kursiyer olarak kurslara kayıt olabilmek için yetkililerden bilgi aldı.

Fakat el emeklerinin sergisinde göze çarpan hatalar, sinirleri gerdi. Bir kursiyer, çalışmasının sergide yer almadığını görünce isyan etti. "Haftalardır gece gündüz çalıştık. Çalışmalarımızı aldınız, büyük sergiye koyacağız vaatlerinde bulundunuz. Çalışmam nerede?" sorusunun cevabı "Sergi için hocaların seçtiği çalışmaların arasından seçme yaptık. Sizin çalışmanız depoda!" cevabını alan kursiyer, sinirlerine hakim olamadı. Sert eleştirilerinde haklı olan kursiyer "Hakkınızı helal edin. Teşekkür ederiz..." cevabı ile uzaklaştırılmaya çalışıldı.

Bu noktada sorulması gereken soru; bir insana söz veriyorsunuz, vaatlerde bulunuyorsunuz fakat verdiğiniz sözü yerine getirmiyorsunuz. Üstelik tatmin edici bir açıklama getirmiyorsunuz. Siz bu kişiden yüzünüz kızarmadan nasıl helallik istersiniz? Hak hukuk, işlerini bu kadar iyi biliyorsanız bu yaptığınız saygısızlığa nasıl bir kılıf uyduracaksınız?

Kursiyer "Ellerim nasır tuttu, bu ülkede her şey torpilden geçiyor, her seferinde bize boş vaatlerde bulunuyorlar. Buraya siyaset yapmaya gelmişler." sözleriyle öfkesini dile getirdi.

Görevli ise kursiyerin hocasına "Öğrencini uzaklaştır." uyarısında bulundu. Peki, bu uyarıda bulunurken o kursiyerin hakkını arayan, bunu yaparken de sonuna kadar haklı olan bir kişi olduğunu hiç düşünmedi mi? Bu sözden sonra gerçekten hakkını helal edeceğine kim inanır? Veya kim gördüğü bu saygısızlık karşısında hakkını helal eder.

Birçok kursiyerin sergi için alınan çalışmaları da sergide yer almadı. Kursiyerler, sergi için verdikleri çalışmalarının depoda bekletildiğini öğrendiğinde hayal kırıklığına uğradı.

Sergi için kurulmuş olan çadırdaki, çalışmaların konulabileceği halde boş bırakılan alanlar ve birbirine benzer çalışmalar dikkatlerden kaçmadı.

Bir aksaklıkta bir hafta önceden Keçiören semtlerinde her yere asılan afişlerde yer alan Demet AKALIN konseri ile ilgili yaşandı. KEÇMEK sergisinde Demet AKALIN'IN sahne alacağı günler öncesinden vatandaşa duyurulmuştu. 20:00 da sahne alacağı söylenen Demet AKALIN sergi alanına gelmedi. Açılış konuşmalarının ardından konser alanı olacağı düşünülen platformun görevliler tarafından toplanması, konser için gelmiş olan Keçiörenlilerin aklında soru işareti bıraktı.

 
Toplam blog
: 37
: 219
Kayıt tarihi
: 05.10.12
 
 

Anadolu İletişim Meslek Lisesi & Radyo TV mezunuyum. Özel bir radyoda çalışmaktayım, köşe yazarlı..