Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '13

     
    Kategori
    Ben Bildiriyorum
     

    KEÇMEK’te yılsonu sergisi

    KEÇMEK’te yılsonu sergisi
     

    KEÇMEK’TE YILSONU SERGİSİ


    Anadolu’nun en büyük sergisi olma özelliği taşıyan KEÇMEK(Keçiören Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları) 6. Yılsonu Sergisi törenle açıldı. KEÇMEK ile gurur duyduklarını söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “2012-2013 yılında yaklaşık 20 bin öğrenciye eğitim verdik” dedi.

     Bin 500 metrekare alana kurulu serginin açılışına Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak’ın yanısıra, AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur ve AK Parti Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Canan Baran İzgi de katıldı. Açılış programı KEÇMEK Halk Dansları Topluluğu’nun Tokat, Kars-Kafkas, Ege ve Trabzon yörelerine ait halk dansları gösterisi ile başladı.

     BİZ BU FİLMİ GÖRMÜŞTÜK
     Kurslarda kazandıkları becerilerle ortaya koydukları el emeği göz nuru eserlerden dolayı Keçiörenlileri tebrik eden AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, “Sizler gerçekten muhteşemsiniz. Bu kursları açan Belediye Başkanıma ve tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi. Son birkaç gündür ülkede üzücü olaylar yaşandığını dile getiren Selamoğlu, “Biz bu filmi, 12 Eylül öncesinde, 1960’larda da seyrettik. Bizim amacımız AK Parti olarak ülkemizi güçlendirmek, insanımızın bilgisini artırmak için eğitim vermek. Biz üniversite öğrencilerine bursları, öğrencilerin başarılarına göre verdik. Burs verirken ‘Şu şunun tanıdığıdır’ diye torpil yapmadık. Üniversiteleri ücretsiz hale getirdik. Çocuklarımız daha başarılı bir ülkenin vatandaşı olsunlar istiyoruz. Zamanında biz de eylem yaptık; ama biz eylem yaparken polisin ve devletin araçlarını yakmadık. Bu eylemi yapan çocuklar, kullanıldıklarının farkında değiller. Onları kullananların oyunlarının farkında değiller” diye konuştu. Demokrasilerde sonucun her zaman sandıkta alındığının altını çizen AK Parti Milletvekili, “Allah’ın izniyle sandıktan yine 1 numara olarak çıkacağız” mesajını verdi.

     20 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERDİK
     Sergiye büyük ilgi gösteren Keçiörenlileri “Allah’ın selamı” ile selamlayan Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, KEÇMEK’in çok büyük bir okul ve aile olduğuna dikkat çekerek “Bugün burada sergilenen eserler, KEÇMEK öğrencilerinin yapmış olduğu 5 bin eser içerisinden seçildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Elinize, gözünüze sağlık” dedi. Serginin bin 500 metrekare alana kurulu olduğunu ve KEÇMEK öğretmenleri ile öğrencilerinin bir yıl boyunca bu sergiye hazırlandığını söyleyen Başkan Ak, “KEÇMEK kurslarımız 14 kurs merkezinde, 110 branşta hizmet veriyor. 2012-2013 yılında yaklaşık 20 bin öğrenciye eğitim verdik. KEÇMEK kursları zengin-fakir ayrımı yapmaksızın 15 yaş ve üstü her vatandaşımızın ücretsiz olarak hizmetindedir. KEÇMEK kurslarıın yüzde 90’ı Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayıyla açılmakta ve kurs sonunda başarılı olanlara MEB onaylı sertifika verilmektedir. Kurslarımız Türkiye’nin en büyük üçüncü kursudur” diye konuştu.

     HEDEF HER MAHALLEYE BİR KEÇMEK
     KEÇMEK ile gurur duyduklarını belirten Başkan Ak, kursların aynı zamanda vatandaşları sosyal ve kültürel açıdan kaynaştıran merkezler oluşuna işaret ederek “Yani sosyalleşmenin, mahalle bilincinin, komşuluk ilişkilerinin geliştiği yerlerdir. Özgüveni yüksek bir mahalle bilincini KEÇMEK’lerde oluşturuyoruz. Hedefimiz her mahallede bir KEÇMEK kursu açmak. Eğitime çok önem veriyoruz. 7’den 70’e herkesin eğitimini önemsiyoruz” dedi. Başkan Ak, halkla bütünleşmiş ve halkın içerisinde bir belediye olduklarını vurgularken, “Halka hizmet Hakk’a hizmet” anlayışı ile çalıştıklarını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Başkan AK, KEÇMEK öğrencilerinin yaptığı bir seramik çalışmasını Tülay Selamoğlu’na takdim etti. Daha sonra protokol üyeleri kurdele keserek serginin açılışını yaptı. Stantları gezerek KEÇMEK öğrencilerinin el emeği eserlerini inceleyen Başkan Ak ve Selamoğlu, kursiyerlerin hazırladığı koltuklarda oturarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 151
    Kayıt tarihi
    : 08.06.13
     
     

    Lisans, uzman rehber ..