Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kedicikler Moda Parkı'ndaydı...

Kedicikler Moda Parkı'ndaydı...
 

Kendi objektifimden.


Bir süreden beri kızımı ziyaret için geldiğim İstanbul'da, kızımla birlikte kahvaltı yapmak üzere Moda'da bir mekana gittik. Bize kızımın bir arkadaşı ve onun annesi de eşlik etti. Tatlı bir sohbet ortamının yarattığı keyif verici saatlerin nasıl geçtiğini anlayamadık. 

Her güzel şeyin bir sonu olduğu bilinciyle dönme vaktinin geldiğini farkettiğimizde, vakit hayli ilerlemişti. Birlikte Kadıköy' e doğru yürürken, Moda Parkı'ndaki insan yoğunluğu dikkatimizi çekti. Parka doğru ilerleyip ne olduğunu anlamaya çalıştık. Tişörtlerinde "Kedici" yazan genç kızlar gördük. Tabii bunlar Adnan Hoca'nın kedicikleri değildi elbette. Bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmek için çırpınan "Kedici Dergisi" nin görevlileriydi.

Kedici Dergisi, Kadıköy Belediyesi ile el ele vermiş ve soğukların iyice etkisini arttırdığı bu günlerde, sokakta yaşayan hayvanlar için barınak yapma etkinliği düzenlemiş.

Bu etkinlik çerçevesinde, Kadıköylü Hayvanseverler bir araya gelmiş, ellerinde plastik leğenlerle parka akın etmişti. İki plastik leğen birbiriyle birleştiriliyor, kedilerin girebileceği kadar bir kapı açılıyor ve içerisine de battaniye döşeniyordu. Kedi evini tamamlayanlara da, bir firma kedi maması hediye ediyordu.

Bu soğuk günlerde, kedilerin yaşamını kolaylaştırmak için sorumluluk bilinciyle ve gönüllü olarak insanların bir arada çaba gösterip, kedilere ev yapıyor olmaları görülmeye ve takdire değer bir durumdu. İnsan olarak çok duygulandım. Kadıköy Belediyesi ve Kedici Dergisi'ni bu anlamlı çalışmalarından dolayı kutluyorum.

Parktan ayrılırken aklıma aç ve  gidecek bir evi dahi olmayan, kendilerine sokakları mesken tutmuş insanlar geldi. Gördükleri bir kuytuda kıvrılıp kaldıklarında, üşüyen bedenlerini uyku tutar mı acaba? Sabah olduğunda bir tas sıcak çorba geçer mi boğazlarından? Yanlarından geçip giden kaç kişi farkederiz onları? Ya da farkeder miyiz?

Ya da depremde evleri başına yıkılan, tesadüfen hayatta kalma şansını yakalayan ve hala bir eve kavuşamayan insanlarımız. Onlar ne yapar bu soğuk kış günlerinde? Çadırlarında ısınabilirler mi? Isınmamış bedenleriyle uykuya dalabilirler mi? Uykuya daldıklarında rüyalarında sıcak bir yuvaya kavuştuklarını mı görürler hep?

Bu gün gördüğüm, beni duygulandıran kedi evi etkinliğinin, daha da büyütülerek, tüm evsiz insanları kapsamasını canı gönülden diliyorum. İnsanca bir yaşam için, insani yönlerimizi açığa çıkarmaya, bu gün çok daha fazla ihtiyacımız var...15 Aralık 2013

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..