Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '14

 
Kategori
Kedi Psikolojisi
 

Kedileri candan sevmek ve sevilmesine bol bol katkıda bulunmak

Kedileri candan sevmek ve sevilmesine bol bol katkıda bulunmak
 

BİR KEDİYE BİLE MERHAMETİ OLMAYANIN KENDİ EVLADINA MERHAMETİ BEKLENEBİLİR Mİ ? MERHAMET EDİN Kİ MERHAMET BULASINIZ. SEVİN Kİ SİZİ DE SEVSİNLER.........


Kedi; doğuştan profesyonel,müthiş özelliklere sahip, çok mükemmel bir canlıdır. Kedi; YÜCE ALLAHIMIZIN yarattığı muhteşem canlılardan olan evcilleşmiş, çeşitli cinsleri olan çok özel  bir varlıktır. Bu canlı; gerçekten bir zekilik ve çeviklik abidesidir. Maharetleri, yetenekleri ve başarıları anlatmakta, yazmakla ve övmekle bitmez.

İşte biz İnsanlar, bu mükemmel canlılara gerektiği kadar çok ama çok önem vermeliyiz. Onları gerektiği kadar sevip, kollayıp beslemeliyiz. Onlara iyilikte, merhamette ve sevgide  yarışmalıyız. Onlara karşı  her zaman çok duyarlı olmalıyız. Onları sürekli sevgi ve merhametle başlarına gelebilecek her türlü kötülükten korumalıyız. Onları evimizin bir köşesinde barındırmaya, onlara kol, kanat olmaya çalışmalıyız. Onlardan hiç bir zaman ilgi ve alakamızı kesinlikle hiç kesmemeliyiz. Onlara yaşama alanları bırakmayı ve onları hiç bir zaman rahatsız etmemeye çalışmalıyız. 

Özellikle onların mükemmelliklerini, saflıklarını ve  temizliklerini bilmeyenlere veya görmeyenlere veyahut görmek istemeyenlere anlatmaya, onları da bir nebze olsun vicdana ve merhamete gelmeye davet etmeliyiz. Onların daha da bilinçli bir hale gelmelerini sağlayıcı yollara başvurmalıyız. Zaten normalde dinini, imanını, vidanını bilen bir insanın hiç bir canlıya kötülük yapamayacağını bilmesi gerekir. 

Bu muhteşem canlılar; gerçekten yaratılmışlar içerisinde olmaları gereken yerdeler mi, onlara gereken değer ve önem ne kadar verilmekte. Onlar ve tüm canlılarımız  bizim en değerlilerimiz olma seviyesindedir. Bizler her zaman onlara gereken değer ve öneme maksimum seviyede vermeye her zaman devam edeceğiz. Ve bu yolda karşımıza çıkan tüm engelleri aşacağız. İnancımız o dur ki; bir gün gelecek tüm canlılar hak ettikleri gerçek değeri yerinde ve zamanında kesinlikle hiç ama hiç eksiksiz olarak göreceklerdir.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da İnsanların  evlatlarını gerçek mana da iyi bir eğitimden geçirmeleri ve onları  küçüklükten itibaren canlıları sevmeyi onlara eziyet etmemeyi çok ama çok  sağlam bir  şekilde öğretmelidir. Onlara eğriyi doğruyu en iyi şekilde öğreterek, anlatarak, sağlam karakterli bir insan olarak yetiştirmelidir.

Evlatlarımızı yetiştirirken ALLAH Sevgisini, Peygamber Aşkını ve Kuran-ı Kerim Sevgisini tam olarak vermeye çalışırken, bu yapılması gerekenlerin yanında da tüm canlılara karşı merhametli olmayı ve hepsine karşı iyilik yapmayı öğretmeliyiz. Merhamet konusunda dinin neyi emrettiğini ve özellikle başta peygamberimiz olmak üzere diğer peygamberler ve din büyüklerinin bu konuda nasıl hareket etmemiz gerektiğini aynen uygulamaya çalışmalıdır. Devamlı doğruları kendimize rehber edinmeli ve yanlışları da hayatımızdan çıkarıp atmalıyız. Peygamberimizin Kedinin başını okşayarak sırtın yere gelmesin dediğini de unutmamalıyız. Ve bu duanın nasıl kabul olduğunu çok rahatlıkla görmekteyiz. Çok şükür ki kedilerin herhangi bir kaza durumunda ayak üstü yere düştükleri rahatlıkla görülebilir. Bazı büyüklerinde kedilerin bazı şekillerde dua ettikleri rivayet edilmektedir. Özellikle mırıldanırken Ya Rahman dedikleri rivayet edilmektedir. Ne mutlu ki kedilerimiz bazı şeyleri kavrayabilmişlerdir. Biz insanlarında bu güzide canlılardan çok ama çok ibretler ve dersler almamız farzdır. 
 
Sonuç olarak her canlıya olduğu gibi, kedilerimize bir sevgi ve merhameti çok görmeden onları evlatlarımız gibi bağrımıza basmalı ve onlara bir barınak veya kalacak yer temin etmeliyiz. Onların her türlü durumları ile ilgilenip, onları sevgimizle büyütmeliyiz. Onların kolu, bacağı vesaire her şeyi olmaya gayret göstermeliyiz. İnsanları da sürekli bu konuda olumlu yönde uyarmalıyız. Onları da sevgi ve merhamete davet etmeliyiz. 

Unutmayalım ki; YERDEKİLERE MERHAMET ETMEYENLERE GÖKTEKİLER MERHAMET ETMEZ.
 

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..