Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Bashico Doğal Anneyim Başak Pirtini

http://blog.milliyet.com.tr/bashico

18 Aralık '07

 
Kategori
Kedi Psikolojisi
 

Kedilerin beden dili

Kedilerin beden dili
 

Köpeklerin beden dili hareketlerini benzer şekilde kedilerde de gözlemleyebiliriz. Ortamda stres olduğunda karşılarındaki bir şeyi ya da kendilerini sakinleştirmek için kendi kedilerim Boncuk ve Maviş'te gözlemlediğim hareketler şunlar oluyor:

Kafalarını yana çevirirler: Etrafta çok hareketli bir şeyler geçince sanki ona bakmıyormuş gibi kafalarını bir yana çevirirler.

Arkalarını dönerek otururlar: Boncuk ile Maviş evde her gün kovalamaca oynarlar. Sonunda çok azıttıklarında birbirlerine arkalarını dönerek otururlar, böylece kendilerini ve birbirlerini sakinleştirmeye çalışırlar.

Esnerler: Özellikle sabahları uyandığımızda yanımıza gelince Boncuk bir kere esnerler. Bir de ne zaman yemek yesek yanımıza gelen Boncuk ilgi bekler ve kendini sakinleştirmek için yine esner. Bakmadan sevmeye kalktığımda bir kaç kez parmağımı nerdeyse gırtlağına sokuyordum :P

Burunlarını hızlı bir hareket ile yalarlar: Eşim kedilerimizi kucağına alıp sevmekten çok hoşlanır. Ancak Maviş kendisi isteyerek gelmediği için inmek ister. Biraz zorla tutulup bir şekilde kaçmayı başarırsa hemen burnunu yalayarak stresini belli eder.

Hareketsiz donup kalırlar: Maviş ve Boncuk evde elektrik süpürgesi çalışırken yakın (!) mesafeye gelir, yere çöküp hareketsiz kalırlar. Bir de yine kucağa alınmaktan hoşlanmadığı zamanlar yere yapışık vaziyette durumu atlatmaya çalışırlar :)

Yavaş yürür, ağır hareketler yaparlar: Maviş zorla kucağa gelmekten hiç hoşlanmaz. Kucağa alınacağını düşündüğü olası durumlarda önümüzden geçerken yere yakın, yavaş hareketlerle odasına kaçıverir.

Burada tanımladığım hareketler Boncuk ile Maviş'in sakinleştirici beden dili hareketlerini içeriyor. Belli durumlarda bu hareketleri gözlemliyorum. Bunların dışında genel olarak yaptıkları yeme, miyavlama, oyun oynama, yalanma hareketlerini dahil etmedim.

Diğer tekrar eden sakinleştirici hareketleri sizde kedileriniz üzerinde gözlemleyebilirsiniz. Sizin de gözlemlediğiniz tipik hareketler varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Başak Pirtini

***************************

El yapımı, organik ve yenebilir anne-bebek bakım ve pişik kremimi gördünüz mü? Detaylar burada:

http://dogalanneyim.blogspot.com.tr/2013/07/hindistancevizi-yagl-ve-bocek-kovucu.html?m=1

***************************

Doğal Anneyim grubum ve bana ulaşabileceğiniz linkler:

Doğal Anneyim Blogu: http://dogalanneyim.blogspot.com.tr
Doğal Anneyim Facebook Sayfası: www.facebook.com/dogalanneyim
Doğal Anneyim Facebook Grubu: www.facebook.com/groups/dogalanneyim
Instagram @dogalanneyim: www.instagram/dogalanneyim
Twitter @dogalanneyim: www.twitter.com/dogalanneyim
Doğal Anneyim e-bülten ile takip: http://eepurl.com/TeYdX

Köpek ve kedi bloglarım:

Bashico Blogum: http://bashico.blogspot.com.tr

http://Kopeklerveinsanlari.com

 
Toplam blog
: 201
: 11799
Kayıt tarihi
: 07.12.07
 
 

Tüm blog severlere merhaba! Boğaziçi Kimya bölümü mezunuyum. Bilişim sektöründe toplantı, etkinli..