Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '22

 
Kategori
Deneme
 

KEFİR NEDİR NASIL YAPILIR

KEFİR NEDİR NASIL YAPILIR

Çok eski dönemlerden beridir tüketilen geleneksel içeceklerimizden biri olan kefir, pek çok kişi için tadı pek de keyifli gelmese de faydaları saymakla bitmez. Birçok kişi kefirin ne olduğu konusunda fikri olmadığından yazımıza bunu açıklayarak başlayacağız. İşte, detaylar;

Kefir nedir?

Oldukça yüksek oranda probiyotik içermekte olan kefir, inek veya keçi sütüyle özel bir maya mantarı kullanılarak yapılmakta olan ekşimsi ve ayrana benzer bir süt ürünüdür. İçeriğindeki probiyotik haricinde besin değerleri de çok yüksektir ve yoğurttan çok daha yararlı bir içecek olarak popülerdir.

Probiyotik nedir? derseniz; Bunlar bağırsaklardaki yararlı bakterilerin sayısının artmasını sağlamaktadır. Kısaca bağışıklığımızı güçlendirmektedir. Kış mevsimini yaşadığımız bu günlerde hastalıklara yakalanmamak için kefir tüketebilirsiniz. Bu yazımızı okuduğunuzda da artık kefiri kendi evinizde hazırlayacaksınız.

 

Kefirde ayrıca sodyum, fosfor ve folik asit gibi vücuda yararı olan besinler de bulunur. 200 gram (1 su bardağı) kefir tüketildiğinde 105 gram kalori yer almaktadır. Bu sayede sindirim sisteminin düzenlenmesine de katkı sağlamaktadır.

Kefirdeki laktoz değeri normal sütlere oranla çok azdır, çünkü içeriğindeki laktoz daha kefir sindirilmeden sindirilebilmektedir. Bu nedenle laktoz intoleransı bulunanların rahatlıkla tüketebilecekleri bir içecektir. Ayrıca alerji ve astım problemlerinde de bilimsel olarak etki gösterdiği ortaya konulmuştur.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..