- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kek tarifi lokum
Kek tarifi lokum
Kek Tarifi Lokum için malzemeler
26×36 cm.Fırın tepsisi için
4 tane yumurta
280 gr. (1.5 su bardak )şeker
250 gr. (1 su bardak ) süt
190 gr. (1 su bardaknın üçte ikisi ) zeytin yağı
3 su bardak un
2 pkt. kabartma tozu
1 pkt. vanilya
Sos malzemeleri
3 su bardak süt
Yarım su bardak pudra şekeri
4 çorba kaşık, kakao
80 gr. bitter çikolata
2 çorba kaşık, tereyağ
Bulamak için:
Bol hindistan cevizi
Lokum Kek Tarifi
İlk olarak sosunu hazırlayalım, bunun için tereyağ ve çikolata hariç tüm malzemeleri bir tencereye alalım. Orta ısıda karıştırarak pişirelim, ocaktan alalım tereyağ ve çikolatayı ilave edelim bir süre çırpalım, bir kenarda ara sıra karıştırarak soğumaya bırakalım. Karıştırma kabına yumurtaları kıralım şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Un, süt, yağ, kabartma tozunu ilave edelim iyice karıştıralım normal kek kıvamında olacak. Yağlı kakt serilmiş fırın kabına harcı dökelim, 175 derecelik ısıda yarım saat pişirelim. Kek soğuduktan sonra, istediğimiz boyutta küp küp dilimler halinde keselim. Kestiğimiz kek dilimlerini soğuk olan sosa çatal yardımı ile batırıp hemen çıkaralım. Çukur bir kaptaki hindistan cevizine bulayalım, servis tabakna alalım. 2-3 Saat dinlendirip servise sunalım. Afiyetler olsun…
http://pratikevyemektarifleri.com/kek-tarifi-lokum.html