Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
Okunma Sayısı
24805
 

Kek yapılırken, yapılan hatalar!!!

Kek yapılırken, yapılan hatalar!!!
 

Misafir gelecek, özenle bezenle kek yapıyorsunuz sonuç, tam bir fiyasko.. Ya incecik, ya içi ıslak, ya tam pişmemiş üstü yanmaya yakın, nedennnn , NİÇİNNNN eller sünger gibi kek yaparken bennnnn??

Buyrun o kadar hassas ve gözden kaçırabilecek yanlışlarımız var ki

Kabarmamışsa: Yetersiz kabartma tozu koymuş olabilirsiniz, kabartma tozunun tarihi geçmiş olabilir, ya çok soğuk yada sıcakta kalmıştır...

Kekinizi yapmadan önce tüm malzmeleri en az 1 saat önce buzdolabından çıkarıp , oda sıcaklığına ulaşmasını sağlamalısınız.
Katı yağ konulacaksa , mutlaka oda ısısında (kendi kendine erime noktasına gelene kadar ) dışarıda bırakmalısınız.

Katı yağla yapılacaksa önce şekeri katıp krema haline gelene kadar karıştırmalısınız. Sonrasında diğer malzemeleri adım adım eklemelisiniz.

Bazı tariflerde, önce yumurtalar ve şeker çırpılır, çok iyi çırpmak gerekiyor eğer sıvıyağ eklenecekse ince bir şekilde akıtılarak yavaş yavaş eklenmeli

En son sütü ve unu dönüşümlü olarak biraz süt, biraz un olarak 3 seferde yedirmelisiniz.

Kalıbı katı yağla yağlayıp, biraz da un serperseniz veya şeker kek yapışmaz.

Kuru malzemeleri un, tarçın, kabartma tozu, vanilya muhakkak eleyerek katılmalı.

Keke un ilave edip karıştırdıktan sonra KESİNLİKLE FAZLA KARIŞTIRMAYIN, UN KOYDUKTAN SONRA KEK FAZLA KARIŞTIRILMAZ!

Fırını 10 dakika önceden ısıtmalısınız.


İlk 20 dakika içinde asla fırının kapağını açmayın.

Tariflerde 1 cup , bir su bardağına eşittir.

Muzlu kek (muffın) yaparken margarin kullanılmalı . Ve muzun muhakkak kararmış olması gerekiyor.

Havuçlu kek ve muffınlarda ise sıvı yağ kullanılmalı.

Bu hususlara uyulduğu takdirde kekler harika oluyor.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

1paket kabartma tozunun yanında,yarım çay kaşığıda karbonata atarsanız kekiniz dahada süper olur:))Pardon yanlış tarif veripte kek bilmiyor dedirtmem efendim hemen hatamın telafisi yapılacaktır.Saygılar:))))

binnaz delen atılkan 
 17.12.2007 9:12
 

Bilgileriniz için teşekkürler.Yumurtanın oda sıcaklığında olması çok önemli.Birde kabartma tozu katarken yarım çay kaşığıda kabartma tozu kullanılırsa kek süper kabarır.Kek yapımında elin önemini bilirim her elden ve fırında kek güzel olmaz.Ölçülü kek yapmam çok yaratıcıyımdır.Sodalı mandeline ve portakal suyuyla yoğurtsuz ve yağsız süper kekler yapıyorum üzerine çukulata sosu veya şanti süper oluyor..

binnaz delen atılkan 
 16.12.2007 11:35
Cevap :
hıhhh. yorumunuzu yazayım da rezil olayım bide rüsva... Yağsız kekten bahsediyorsunuz bu da demektir ki sizin pratik bilgiler daha yararlı ... Yazın yazın feraye hanım better olayım:)) bu arada şaka bi yana yarım çay kaşığı demişsiniz ilginç geldi, bir paket bile yetmez sanarken ??? ilginç denenebilir.... teşekkürler ziyaretinize...:))  16.12.2007 22:49
 

Özenerek yaptığım yemekler olsun veya pastalar özlelikle misfir geleceği zaman evet kıvamında tutmuyor ama bide alel acele yaparsam inanki çok daha güzel ve leziz oluyor CANIM, ve ben bu duruma çok kızıyorum yani kendime ama her seferinde de aynısı oluyor, :)))

Mavi Ruh 
 07.12.2007 16:35
 

olarak dikkat edeceğim bu hususlara. Gerçi hiç yenmeyecek gibi bir kek yapmadım.. Havuçlu bir kek olsa da yesek:) Elinize sağlık...

Portakal Çiçeği ve FISILTI 
 24.11.2007 18:16
Cevap :
bakkk şimdi , havuçlu dediniz de canım çekti.... üşeniyorum kim kalkacak şimdi bu saatte?? en iyisi gireyim de azcık neler yazmışsınız okuyayım yazılarınızı, uzun zamandır ziyaretinize gelmedim Serap hanım, hadi sayfanızda buluşalım belki üşenmez siz yapar da ikram edersiniz misafirinize :))  24.11.2007 22:34
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 86
Toplam yorum
: 266
Toplam mesaj
: 63
Ort. okunma sayısı
: 7860
Kayıt tarihi
: 07.10.07
 
 

Çocuk yetiştiriyorum dünyanın en zor, en güzel, en önemli işi değil mi? İşim bu. Vizyonum, Eğ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster