- Kategori
- Gündelik Yaşam
Kek yapılırken, yapılan hatalar!!!
Misafir gelecek, özenle bezenle kek yapıyorsunuz sonuç, tam bir fiyasko.. Ya incecik, ya içi ıslak, ya tam pişmemiş üstü yanmaya yakın, nedennnn , NİÇİNNNN eller sünger gibi kek yaparken bennnnn??
Buyrun o kadar hassas ve gözden kaçırabilecek yanlışlarımız var ki
Kabarmamışsa: Yetersiz kabartma tozu koymuş olabilirsiniz, kabartma tozunun tarihi geçmiş olabilir, ya çok soğuk yada sıcakta kalmıştır...
Kekinizi yapmadan önce tüm malzmeleri en az 1 saat önce buzdolabından çıkarıp , oda sıcaklığına ulaşmasını sağlamalısınız.
Katı yağ konulacaksa , mutlaka oda ısısında (kendi kendine erime noktasına gelene kadar ) dışarıda bırakmalısınız.
Katı yağla yapılacaksa önce şekeri katıp krema haline gelene kadar karıştırmalısınız. Sonrasında diğer malzemeleri adım adım eklemelisiniz.
Bazı tariflerde, önce yumurtalar ve şeker çırpılır, çok iyi çırpmak gerekiyor eğer sıvıyağ eklenecekse ince bir şekilde akıtılarak yavaş yavaş eklenmeli
En son sütü ve unu dönüşümlü olarak biraz süt, biraz un olarak 3 seferde yedirmelisiniz.
Kalıbı katı yağla yağlayıp, biraz da un serperseniz veya şeker kek yapışmaz.
Kuru malzemeleri un, tarçın, kabartma tozu, vanilya muhakkak eleyerek katılmalı.
Keke un ilave edip karıştırdıktan sonra KESİNLİKLE FAZLA KARIŞTIRMAYIN, UN KOYDUKTAN SONRA KEK FAZLA KARIŞTIRILMAZ!
Fırını 10 dakika önceden ısıtmalısınız.
İlk 20 dakika içinde asla fırının kapağını açmayın.
Tariflerde 1 cup , bir su bardağına eşittir.
Muzlu kek (muffın) yaparken margarin kullanılmalı . Ve muzun muhakkak kararmış olması gerekiyor.
Havuçlu kek ve muffınlarda ise sıvı yağ kullanılmalı.
Bu hususlara uyulduğu takdirde kekler harika oluyor.
Buyrun o kadar hassas ve gözden kaçırabilecek yanlışlarımız var ki
Kabarmamışsa: Yetersiz kabartma tozu koymuş olabilirsiniz, kabartma tozunun tarihi geçmiş olabilir, ya çok soğuk yada sıcakta kalmıştır...
Kekinizi yapmadan önce tüm malzmeleri en az 1 saat önce buzdolabından çıkarıp , oda sıcaklığına ulaşmasını sağlamalısınız.
Katı yağ konulacaksa , mutlaka oda ısısında (kendi kendine erime noktasına gelene kadar ) dışarıda bırakmalısınız.
Katı yağla yapılacaksa önce şekeri katıp krema haline gelene kadar karıştırmalısınız. Sonrasında diğer malzemeleri adım adım eklemelisiniz.
Bazı tariflerde, önce yumurtalar ve şeker çırpılır, çok iyi çırpmak gerekiyor eğer sıvıyağ eklenecekse ince bir şekilde akıtılarak yavaş yavaş eklenmeli
En son sütü ve unu dönüşümlü olarak biraz süt, biraz un olarak 3 seferde yedirmelisiniz.
Kalıbı katı yağla yağlayıp, biraz da un serperseniz veya şeker kek yapışmaz.
Kuru malzemeleri un, tarçın, kabartma tozu, vanilya muhakkak eleyerek katılmalı.
Keke un ilave edip karıştırdıktan sonra KESİNLİKLE FAZLA KARIŞTIRMAYIN, UN KOYDUKTAN SONRA KEK FAZLA KARIŞTIRILMAZ!
Fırını 10 dakika önceden ısıtmalısınız.
İlk 20 dakika içinde asla fırının kapağını açmayın.
Tariflerde 1 cup , bir su bardağına eşittir.
Muzlu kek (muffın) yaparken margarin kullanılmalı . Ve muzun muhakkak kararmış olması gerekiyor.
Havuçlu kek ve muffınlarda ise sıvı yağ kullanılmalı.
Bu hususlara uyulduğu takdirde kekler harika oluyor.