Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kele-montaj*

Kele-montaj*
 

 

Kadınlar hep bakımlı olsun isteyen adamlar var. Mevzu adamlara kalmadı ya çoğu kadın bakımını kendi için ve daha çok da hemcinsleri arasında farkedilebilir olmak için yapar zaten. İçsel bir koşturmaca yani. Ha, bir de içinden hiiiiç gelmeyen kadınlar  var o ayrı konu.
 
Velhasıl, zor iştir bakımlı kadın olmak. Rutin saç bakımı, pürüssüz cilt bakımı, kıl, tüy, yün bakımı, el-ayak bakımı, diş bakımı v.s , liste uzar gider.
 
Gel gör ki, güzel görünmek için kendini paralayan kadınlar yanında teknoloji bu kadar ilerlemişken dökülen saçını hiç önemsemeyen adamlar var. Kadınlar çılgınlar gibi bıçak altına yatıp orasını burasını düzelttirirken, her çeşit bakımda cayır cayır lazerlerle yanarken adamların iki gram acıdan kaçıyor olmasını anlayamıyorum.
 
Erkek adam kendine bir şey yaptırmaz raconu hala estetik müdahele ortamına hakim görünmekte. Ama yüzde doksan kadın saçlı adam seviyor, peki  şimdi ne yapacağız?
 
Saçı kalmadı diye kafayı tamamen sıfıra vurdurup onu şekil yapmak da olmuyor bence çünkü o şekil herkese gitmiyor. Hele kafamda yok ama sakalım, bıyığım ve kaşım var şeklinde baş bölgesinde yapılan ters orantı hiç güzel durmuyor.
 
Cesaret gösterip fuzili tüyünden kurtulmak için gizli gizli epilasyon merkezlerine gitmek erkekler arasında en yaygın girişimken, eksik kalan yere müdahele etmek halen bir girişim haline gelemiyor.
 
Yok izi kalıyor, uzun süre şapkasız dolaşamıyorsun, yok çok acıyormuş, kaç şampuan denedim vallahi yine de çıkmıyor, ben kendime saç ektirtti dedirtmem lan gibi birbirlerini caydırıcı cümleler de cabası! Oysa kendine saç ektirtti cümlesi ile sırtına epilasyon yaptırdı, yüzünü gerdirdi, burnunu yaptırdı, jinekomasti**  ameliyatı oldu cümleleri arasında bir fark yok be kardeşim. Hem  mebcur kalınca saç ektirmeyip diğerlerini yaptırdığınıza birebir şahidiz. Hatta iş mutluluk çubuğuna gelince yutulmayan nane yok, saça gelince hadi lan!
 
Her güzelliğin bir bedeli var elbet, unutmayın  ki kadınlar da güzelleşeceğim diye az çekmiyor, azıcık siz de çekin.
 
Ayrıca kadınlarda kısa saça bile tahammül edemeyen, kısa saçlı kadına askerlik arkadaşı muamelesi yapan adamlar biz kel olsak ne yapardı acaba merak ediyorum. “Teknoloji bunca ilerledi be kardeşim bu da azıcık kadına benzese” diye bizi hor görmez miydi? Bence vallahi de billahi de görürdü!
 
Eşinin, sevgilisinin bir yerinde tüy çıksa “bıyıkları var la bunun” diye dalga geçip, göğsü küçükmüş veya azıcık kilo aldı diye gözleri dışarı kayanlara, evdekinden kaçarak bakımlısına koşanlara  kafasında tel kalmadı diye aynı muameleyi kadınlar yapsa çok acayip şeyler olurdu bence.
 
Senin hormonun öyle benim bilmemnem böyle, irsidir, cinsidir, bütün erkeklerin bir yaştan sonra sonu aynı  gibi bilimsel açıklamalar yaparak kendini  tekrarlama yarışmalarına girmek yerine, konuyla ilgili zamanında önlem almak sanki daha iyice bir çözüm gibi geliyor. Öyle ya sonuçta bir yaştan sonra bütün kadınların da sonu aynı ama aynılaşmamak için elimizden geleni ardımıza koymuyoruz. Dolayısı ile adamlardan da aynı özeni bekliyoruz.
 
Yıldız sepeti:
* Kele-montaj; benim dilimde saç ektirme işlemi.
** Jinekomasti; erkeklerde meme büyümesi nedeni ile küçültme ameliyatı
*** Bu yazı daha çok  içilecek şaraptan yenecek yemeğe, okunacak makaleden, giyilecek kıyafete her konuda ahkam kesen ama dönüp de bir türlü kendine aynada bakmayan, keline kremle bakım yapmayı maharet sayan, çok bilen adam modellerine dair yazılmıştır. Kendini bilen adamlarla bir ilgisi olmadığı gibi komplekssel yorumlara ise hiç gerek yoktur. Elbette, onların da imkanı varsa ve de onlar da kendilerine bakarsa çok seviniriz o da ayrı bir konudur.
 
 
 
Toplam blog
: 118
: 1607
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

Bir fikirden bir başka fikre, gerçeği bulana kadar bir halden başka bir hale geçip duruyorum. İncede..