Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '13

 
Kategori
Siyaset
 

Kelebek

Kelebek
 

Tırtılın son değdiği yer KELEBEK


Hazret-i Muhammed'in Cumhuriyet aşkı çeşitli bahanelerle ve saltanat hırsıyla "hasıraltı" edildi yüzyıllarca.

Oysa "sünnet" dediler; Ali bin Ebu Talib'in Hariciler tarafından öldürülmesiyle başlayan bin iki yüz altmış yıl boyunca halifeye ve saltanata kul ettiler.

Oysa farz olan Cumhuriyet değil miydi?!

İstiklal Savaşı Kahramanları Cumhuriyete karşı mıydı? Hiç de değil! ...
 

Şimdi, Cumhuriyet'le yeniden; Allah'a kul olmayı öğrendik.

Sevgili Atatürk bu yüzden mi çocuklarımıza "örnek model" olamaz? !

* * *

90 derecelik dik açı Doksanıncı Yıl’da önümüze turnusol kâğıdını koymuştur dostlar… 

Bilirsiniz kimyada en sık olan turnusol tepkimeleri kırmızı turnusol maviye veya mavi turnusol kırmızıya dönüşmesidir. Ancak, bunların dışında da tepkimeler vardır. Örneğin, klor gazı mavi turnusol kâğıdını beyaza döndürür (kimyasal deyimiyle, turnusol kâğıdı ağarmıştır).

Bunun anlamı şudur: Cumhuriyet’e bağlı yurttaş kendisini gösteriyor. Cumhuriyet’ten ve Atatürk’ten vazgeçmeyeceğini 90 derecelik açı ile dik durarak gösteriyor.

"İmdi!" kim hangi amaca hizmet eder bilinmez lakin 90'lık insanlar yakınlarının koluna girerek, bayramda dimdik durmaya gayret ediyorlarsa en son bu kadar kalabalığın hangi 29 Ekim’de toplandığını iyi düşünmelidir.

Bulamazlar!

Demek ki, evde oturan “cumhur” kendini bayrama “katılmakla zorunlu” hissetmiştir. Çıkması muhtemel kriz “sıcak koltukların değnek açısını” kökünden değiştirecektir; hem de futbolun tabiriyle "çatala takarak" 90'dan!.

* * *

Son oyuncağını da 31 Ekim tarihli Büyük Millet Meclisi oturumunda kaptıran malum çevreler yani “Emperyalizmin yurt içindeki rehberleri” ellerinde sadece bir büyük oyuncak kaldığını biliyor.

Onlar; on dört yıldan buyana iki tekeri patlamış çamurluğu düşmüş, adına “iktidar” denen bu sihirli oyuncağı da kaybetmek üzeredir ve bir daha dönmemek üzere oyun bahçesinden sokak aralarına kaçmaya hazırlanmaktadır.

"Süslümanlar" mazlum milletin masum evlatlarına büyük bedeller ödetti, meclisteki tırtıl misali:

"Tırtılın son değdiği yere (fotoğraf üstadı) 'kelebek' dermiş" (R.Bach) bu doğrudur. Son sözü de SevgiliFaruk’'tan aldım;

"Ama her şeye rağmen çirkin tırtıl yeni bir hayatı (bilmeden) içinde barındırırken, güzel kelebek sonun habercisi olmaktadır..."

 
Toplam blog
: 276
: 1102
Kayıt tarihi
: 19.11.12
 
 

Evli, 2 evlat babası, 1965'te doğdu, inançlı, müziksever, insansever, yurtsever, iyi yüzer, ünive..