Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '08

 
Kategori
Haber
 

Kelime Oyunu

Kelime Oyunu
 

Malatya'daki Zirve Kitabevi katliamıyla ilgili davaya devam edilirken, sanıklardan biri öldürülen kişilerden hep "karşı taraf" diye bahsetmiş.

Müdahil avukatları haklı olarak karşı taraftan kastın ne olduğunu sormuşlar. Sanık Kürşat Kocadağ bu soruya "Onlar hristiyan, biz Türküz" diye cevap vermiş.

Gazelerdeki haberde bu ifade aynen bu şekilde yazılı.

Bundan ne anlamak, ne düşünmek lazım bilemiyorum. Belli ki sanık sandalyesindeki kişi, ne hristiyanlığın, ne müslümanlığın, ne de Türklüğün anlamını biliyor.

Din ve ırk konusunu birbirine karıştıracak kadar cahil.

Hristiyanlık bir din, Türklük se bir ırk özelliğidir.

Tarih boyunca, Türkler'in müslümanlığın temsilciliğini yaparak üç kıtaya hakim olduğunu, fethettiği bu yerlerde yaşayan insanların dinlerine ve inançlarına saygı duyduğunu cümle alem biliyor. Bunun en büyük kanıtı da elimizden çıkıp giden bu topraklarda şimdi farklı farklı milletlerden farklı dinlerde insanların kurduğu farklı devletler olmasıdır.

Eğer bir asimilasyon söz konusu olsaydı, herhalde ortaya böyle bir sonuç çıkamazdı değil mi?

Sanık bu cahilliğini suçunu hafifletmeye yönelik kullanmak istediği için mi sergiledi bilemiyorum. Elbetteki böyle yanlış bir düşünce, işlenen cinayetin iğrençliğinden hiçbir şey alıp götürmez.

Dinlerin ortak noktası insanlara iyiyi, güzeli ve doğruyu öğretmesi ve aşılamasıdır. Hiçbir dinde kötülük hoş karşılanmaz. Hele yaşam hakkına karşı işlenen suç, bir kul olarak insanın işleyebileceği en büyük suç ve günahtır.

Çünkü Tanrı'nın yarattığı hiçbir canlıyı insanın yok etme hakına sahip olması düşünülemez.

Türkler -yabancıların barbarlıkla suçlamasına rağmen-, hem millet olarak, hem de bağlı oldukları dinin mensubu olarak, iyi yönleriyle tanınmışlardır.

Sanığın buradaki ifadesiyle Türklüğe en ufak bir halel gelmesi de söz konusu değildir.

Benim asıl dikkatimi çeken şeyse, gazetelerin bu haberi verirken başlıkta farklı bir ifade kullanmasıdır. "Onlar hıristiyan biz Türküz" ifadesi nedense manşete, "Biz müslümanız, onlar hıristiyan" şeklinde geçmiştir.

Bu kelime oyunundan kazancımız acaba nedir?

Gazetecilikte başlık, haberin içinden çıkarılır.

Bu farklı manşetle ne yapılmak istendiğini doğrusu çok merak ediyorum.

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..