Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '20

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kelimelerin gücü uçuyor

Kelimelerin Gücü

Anlatmaya kelimelerin yetmeyeceği durumlarda ağızından çıkması mümkün olan şiirsellik taşıyan bir söylem ve "kelimeler tecrübeleri dizdiğimiz ipliktir" demiş Aldous  Huxley. Kelimelerden inançlarımıza inançlarımızdan, davranışlarımıza, davranışlardan  yarattığımız gerçeğe uzanan uzun yol, kelimelerin gücünü hafife almayalım ve doğru yerde kullanalım.

Mevlana derki   " insan her nefeste yeni biri olur ve her nefesi içini doldurduğumuz  kelimelerle  bilmediğimiz bir aleme yolculuk eder sonra da oradan hediyelerle geri döner." Burada kilit nokta geri dönme eylemi. Farkında olsak da, olmasak da kullandığımız kelimeler bize çeşitli yollarla geri dönüyor ve kendimizi bir kısır döngünün içinde bulmak kaçınılmaz oluyor.

Kelimeler kitabında Confucius şunu demiş, "Kelimelerin gücü anlamadan, insanların gücünü anlayamazsın."

İnsanlar farklı algıladılar kelimelerin gücünü  çok anlamsızlaştırdılar güçten düştü, belki yavanlaştı cümleler, yoksa kuran kimseler. Anlam  yükleyemez olduk hitaplarımıza sıradanlaştı, kelimelere  inanmayı bırak söyleyenlerede inanası gelmiyor artık böyle yok yere sarf edince  altı içi boş gözüküyor.

 
Toplam blog
: 101
: 3501
Kayıt tarihi
: 17.11.13
 
 

Ucunu göremediğim kadar  Özgürlük, Aldırmadan hiç birşeye,  bütün kuralları kırıyorum Ne olursa o..