Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '08

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kemal Atatürk Karga Kovalamaktan Başka Özellik Sahibi Değil mi?

Kemal Atatürk Karga Kovalamaktan Başka Özellik Sahibi Değil mi?
 

İnancımızda dahi özellikle, ahiret'e intikal edenleri iyilikleri ve güzellikleri ile anılması, gerektiği bilinirken, eleştirmek için zorlanmak gerekir mi? Yaşayanlar için bile özel hayatta ki geçmişinin sorgulanması veya gündeme getirilmesi iyi olmayan davranışlardandır. Onu tanıtmak için matematik öğretmenin Kemal adını vermesini neden konu edinmiyorsunuz.

'Mustafa' Peygamberimizin adlarından biridir. Atatürk'te severek öğünerek Peygamberimize de her vesileyle övgü ve sevgilerini dile getirmiş olarak yaşarken, adına yaraşır vatan hizmetleri deruhte etmiştir.

Atatürk, inanç olarak değil ancak O'nu dünyevi nefsani arzuları için siyasete alet edenleri sevmemiş ve onlarda bu nedenle karşı hareket içinde olmuşlardır.

İlla eleştirmek, eleştirmek için zorlanmak ve bunun için ayrıntıların teferruatıyla uğraşmak; böyle büyük insanlar için yıpratma yolları aramak toz kondurmaz. Bilakis onu yüceltir. Hiç boşuna uğraşmayın. Atatürk milletin tarihinde yerini almış liderdir.

O’nun soysal, stratejik ve askeri stratejik, siyasi dehasıyla Ulusa kazanımları, tarih sayfalarına ve binlerce ciltlik literatür de yerini almıştır. Bütün bu realiteyi tersyüz etmeye kimsenin gücü yetmez ve böyle düşünce rasyonelde olamaz.

Yaşamının her yılı kişisel gelişimin parlak tabloları ile belgeselleşmiş devamlı sicil gözetimi altında yaşamış ve halkın peşinden koştuğu lider, Milletin makus talihini yenen, uzak görüş ve fiili organizasyonu ile insana dayalı özgür iradenin kişilik oluşturmasını sağlayan cumhuriyet rejimi ile özdeşleşmiş Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tanıtmak için lahana tarlasında karga kovalamaktan başka bir şey bulamadılarsa çok cahil kalmışlardır.

Kişilerin liderlik fonksiyonları, özel yaşamın ayrıntılarına takınılarak O’nun da sade bir insan olmasını sağlatacak değildir. Çünkü zaten olağanüstü bir yaratık değildir. Çok çocuk yapayımda bu devlete kariyerime, siyasetime varis olsunlar diye düşünmemiş. Nefsani davranışlarını önemsememiş olabilir, çünkü toplumsal kaygıları öne geçmiş liderler kendilerine öncelik vermezler.

Milli ve önder liderlerde heyecan ve yaşam yoğunluğu, vahiy elçileri gibi Peygamberlik sakinliği ve kusursuzluğunu gündelik özel yaşamın davranışlarında gösteremeyebilirler. Ulusal önder ve liderler beşeri sistemlerin sosyolojik ortamda öne çıkardığı dehalardır. Heyecan cesaret ve sürat, siyasal ve askeri erk, toplumsal organizasyon onun hayatını kapsamıştır.

Bu blog çerçevesi içinde çağları aşmış bir önderin kanıtlanması için alıntılar ve dipnotlar düşmeye gerek olmadığını herkes bilir ki her kütüphane bu konuda sayısız belgesel, belge ve biyografi ciltleri ile doludur.

Millet olarak mutluyuz ki dünyanın; fikirleri ile hala yaşayan bir sosyo siyasal ve ekonomik sistemi önerdiği çağdaşlarına göre daha canlı siyasal organizasyonu ile dünyaya örnek oluşturduğu kabullenilen bir lider olarak Atatürk bu ülkenin kurucusudur.

10 Kasım Onu anlamak için yad etmek için bir vesiledir. Ama kurduğu Cumhuriyeti hergün yaşamak ve yaşatmak gerekir. Saygıyla anıyoruz, Kişiliğini ve Liderliğini arıyoruz. Allah rahmet etsin!



 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..