Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

Kemal Kılıçdaroğlu ezber bozdu!

Kemal Kılıçdaroğlu ezber bozdu!
 

Son on yılda bu ülkede ne ezberler bozuldu…

En son ezberi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bozdu…

Hem de ne ezber bozma(!)

Kemal Kılıçdaroğlu, "Tarih bize ders verdi. Ders almaktan, öğrenmekten hiçbir zaman gocunmadım. Bu ülkede kin ve nefreti eken hiçbir siyasi anlayış başarılı olamamıştır" diyerek soluğu Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’nun mezarları başında aldı.

Ezber bozmaya geldim" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’nun mezarlarına ayrı ayrı çiçek bıraktı.

Geçmişte yapılan hatalardan politikacıların ders çıkarması gerektiğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Geçmişte yapılan tüm siyasi idamların cinayet olduğunu kabul etmemiz lazım" diyerek bir yerlere ince mesaj göndermeyi de ihmal etmedi.. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ezber Bozma” arkadaşları(!)Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Gürsel Tekin’le birlikte anıt mezara gelip, "Türkiye’nin yeni birikime ihtiyacı var. Onlar bu ülke için çalıştılar. İdamların acısını bu ülke üzerinden atmış değil. Biz bir toplumsal uzlaşma içinde bu ülkeye huzuru getirmek için çaba vermeye hazırız. Kişisel hiçbir hesabın içinde değiliz. Siyaset kin üzerine kurulmaz. Siyasette görüş farklılıkları olur. Bu toplumun zenginliğini gösterir" diyerek nutkuna son verdi!

“Ezber Bozma” girişimini canlı yayınlayan kanaldan duyduğumuz kadarıyla, bir gazetecinin 'Siz ezberi bozmak için mi buraya geldiniz?’ Sorusuna atıfta bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, "Evet ben buraya bir ezberi bozmaya geldim. CHP Genel Başkanı olarak elimizde çiçekle buraya geldik. Tarih bize ders verdi. Bu ülkenin dostluğa ve barışa ihtiyacı var. Kin ve nefreti eken hiçbir siyasi anlayış başarılı olmadı. Hep barış, hep barış" diye konuştu.

Bunları gördükten sonra, acaba tarih başkalarına da ders verir mi diye aklımızdan geçirmedik değil hani. Mesela; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İsmet İnönü’nün mezarını ziyaret eder mi?

Veya Devlet Bahçeli Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mezarlarını ziyaret eder mi?

Başbakan oy getireceğini bildiği her yere gider. Bir İnönü’nün mezarı dışında! Tıpkı Dersimlilerden özür dilediği(!) gibi…

Kemal Kılıçdaroğlu Adnan Menderes ve arkadaşlarının anıt mezarını ziyaret edip, “Ezber Bozmak”la meşgulken, bu ülkenin değişik kesimlerinde gencecik 36 insanın cenaze merasimi yapılıyordu. Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer ‘Ezber Bozucu’lar bu törenlere katılıp, halkla acısını paylaşsa daha iyi olmaz mı?

Bence bu “Ezber Bozma” işi CHP’nin aleyhine olacak. Daha birkaç gün önce açıkladıkları CHP döneminde yapılanlara ilişkin manifesto’da, tüm yapılanların Adnan Menderes tarafından bozulduğu iddia ediyordu. Örneğin her türlü uçak yapımı, uçak motoru yapımı, Tren vagonu yapımı gibi…

Önümüzdeki yıl yerel seçimler var. Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının “Ezber Bozma” girişiminin bir işe yarayıp yaramadığını bekleyip göreceğiz.

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..