Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '14

 
Kategori
Güncel
 

Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırı, gazete başlıklarına nasıl yansıdı?

Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırı, gazete başlıklarına nasıl yansıdı?
 

Radikal'den...


Ülkede güvenlik sorunu var mı yok mu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis’te yumruklu saldırıya uğraması, sorunun yanıtının olumsuz olduğunu göstermeye yeter de artar. Kılıçdaroğlu’na dışarıdan gelen biri, Meclis içinde yumruk atıyorsa, güvenliğin Meclis'te de olmadığını gösterir.

Gerilimli, üslubu bozuk, “hile” iddialarının yoğun olduğu bir seçimden daha yeni çıktık. Meclis’te “sallama toplantı”ların yapıldığı salı günü yaşanan yumruklu saldırının altında nelerin yattığını, bakalım, öğrenecek miyiz?

Yoksa bu da bir “meczup”un saldırısı diye unutturulacak mı?

Gazetelere yansıyan bilgilere saldırgandın “sicili”i oldukça kabarık:

“Aralarında hırsızlık, uyuşturucu kullanma, banka soygunu dahil 26 ayrı sabıkası olduğu belirtildi. Emniyet yetkililerinden CHP'ye verilen bilgiye göre Övet'in 2005 yılında uyuşturucu, 2012 yılında ise yaralamadan kaydı bulunuyor.”

Erzurum doğumlu saldırgan, Kılıçdaroğlu’na niye saldırmış?

Dendiğine göre, saldırgan demiş ki: “Kılıçdaroğlu, vatan haini..”

Vay be!...

*****

Bizim gazeteler, Kılıçdaroğlu’na saldırı ilk sayfalarında nasıl gördüler acaba?

İşte, merak edenler için 09 Nisan 2014 tarihli gazetelerinin ilk sayfalarının görüntüsü:

Kimi gazeteler, Kılıçdaroğlu’na saldırıyı önemsememiş, ilk sayfanın en altında vermiş olmak için vermiş. İlginç olanı, “havuz medyası”, “iktidar yanlısı” diye adlandırılan gazetelerin dışında, kendilerini “sol” diye tanıtan kimi gazetelerde aynı.

İşte saldırıyı önemsemeyen gazetelerin ilk sayfasının genellikle altına sıkıştırılan haber başlıkları:

“Saldırgan Erdoğan hayranı çıktı” (Sol), “Yumruk kenetledi” (Sabah),  “Kılıçdaroğlu’na yumruklu saldırı” (Akşam), “Siyasete saldırı” (Star), “Kılıçdaroğlu’na yumruklu saldırı” (Ortadoğu),  “Kılıçdaroğlu’na çirkin saldırı” (Güneş), “Kılıçdaroğlu’na yumruklu saldırı” (Milli Gazete), “Kılıçdaroğlu’na yumruklu saldırı” (Evrensel), “Yumruğun sahibi kim?” (Türkiye), “Kılıçdaroğlu’na çirkin saldırı” (Zaman) “Muhalefete derin yumruk” (Taraf),“Derin yumruk” (Bugün), “Çirkin saldırı” (Yeni Şafak), “Kılıçdaroğlu’na Meclis’te saldırı” (Aydınlık), “Çirkin saldırı” (Yurt).

Saldırıyı “başlık”tan veren gazeteler mi?

Biri kutuplaştırdı biri vurdu (BirGün)

(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Meclis’te yumruklu saldırıya uğradı. Saldırgan ilk ifadesinde şunları söyledi: “Kılıçdaroğlu’nu vatan haini olarak görüyorum, gıcık oluyorum. eylemi bu yüzden yaptım”)


Demokrasiye yumruk (Cumhuriyet)

(Eliyle koymuş gibi! Kameralardan saldırganın Meclis’e yalnız girdiği tespit edildi. Meclis kayıtlarında daha önce girişi bulunmadığı açıklanan saldırganın kimseye sormadan Kılıçdaroğlu’nun geleceği kapıya gitmesi olayın organize olduğu konusunda kuşkusunu güçlendirdi. Övet, CHP’li Özgündüz’ün “Seni biri mi gönderdi”sorusu karşısında susmayı tercih etti)

Salı bombası (Hürriyet)

(Grup toplantılarının yapıldığı salı günleri yaşanan ziyaretçi karmaşasından yararlananrak Meclise giren Orhan Övet adlı saldırgan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sert iki yumruk attı Saldırı TBMM’deki güvenlik zafiyetini gündeme getirdi.)

Karanlık yumruk (Haber Türk)

(TBMM tarihinde ilk kez bir siyasi lidere saldırı oldu. Ziyaretçi diye gelen saldırgan, Kılıçdaroğlu’nu yumrukladı. Annesi “Oğlumu yönlendirdiler” dedi)

Orada ne işi var (Milliyet)

(26 suçtan sabıkalı saldırganın anamuhalefet liderine attığı yumruk, TBMM’deki güvenlik zafiyetini gündeme getirdi.)

Olacağı buydu (Posta)

(2014’ün başından beri Meclis gergin toplantılara sahne oluyor. Geçen 4 ay içinde AK Parti’liler ve CHP’liler TBMM’de 4 kez tekme tokat kavga etti. Bu gerginlik ve kutuplaşma 30 Mart’taki yerel seçim öncesi daha da tırmandı. Ve sonunda korkulan oldu: Uyuşturucu ve banka soygunu dahil 26 suçtan sabıkalı 28 yaşındaki Orhan Övet ziyaretçi gibi girdiği Meclis’te CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu yumrukla yaraladı. Saldırı gerekçesini de şöyle açıkladı: “Kılıçdaroğlu’nu vatan haini olarak görüyor, gıcık oluyorum.”)

Bu da oldu (Radikal)

(CHP lideri Kılıçdaroğlu, TBMM grup konuşmasına giderken saldırıya uğradı. Parlamento, milletvekili kavgalarına çok şahit oldu. Liderler mitinglerde, sokaklarda hedef oldu ancak TBMM çatısı altında bir liderin yumruklandığı ilk defa görülüyor.)

Demokrasiye yumruk (Sözcü)

(Sonunda olacağı buydu. Tayyip’in ayrıştırıcı söylemi sempatizanlarını dolduruşa getirdi. Onlardan biri CHP liderini Meclis’te yumrukladı. Demokrasi ağır yara aldı)
   
Seçilmiş yumruk
(Takvim)

(Kemal Kılıçdaroğlu’na Meclis’te yumruklu saldırı düzenlendi. Bunun için 55 sabıkası bulunan Orhan Övet seçildi. Saldırgan, “Gıcık oldum, vurdum” dedi. Karanlık eller gizlendi)

Karanlık yumruk (Vatan)

(Kılıçdaroğlu Meclis’te yumruklu saldırıya uğradı. Saldırgan 26 suçtan sabıkalı. En son 7 ay önce hapisten çıkmış. Siyasi kimliği karışık)


Son söz:

Söz bitmiştir!

 

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutce@yandex.com

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..