Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '13

 
Kategori
Siyaset
 

Kemal Kılıçdaroğlu ve ana muhalefet!

Kemal Kılıçdaroğlu ve ana muhalefet!
 

Ana Muhalefet


Sayın Kılıçdaroğlu' nu hayret dolu gözlerle ve de kulaklarla takip ediyorum ekranlardan. Muhalif olmanın her bir şeye illa ki karşı çıkılması anlamına geldiğini düşünüyor sanırım Kılıçdaroğlu. Sanırım salı günkü toplantılarında kendince Ak Parti Hükümeti' nin İMF ile ilgili son borcun ödenmesi konusunda açıklama yaptı kendisi. Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ak Parti Hükümeti' nin görevi devarldığı yıllarda Türkiye' nin İMF2 ye borcunun 28,5 Milyar Dolar olduğunu ve son ödemenin de tamamlandığını, İMF ile hiçbir parasal bağımız kalmadığını söylemişti Sayın Başbakan. Bunun üzerine Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da İMF' ye borcumuzun Ak Parti, hükümeti kurduğunda 27 Milyar Dolar olduğunu söyledi. Şimdi; Sayın Kılıçdaroğlu ne demek istedi? Anlayan var ise bana da anlatsın lütfen! Acaba yerme çabası mıydı hükümeti yoksa yüceltme çabası mı anlayamadım. Çünkü ortada bir gerçek var 50 yıldır kanımızı, emeğimizi sömüren İMF denilen kanser hücresinden kurtulmuştu devlet ama ne hikmetse Sayın Kılıçdaroğlu ( doğru ya da yanlış bilemem onu büyüklerimiz daha iyi bilir ) 1,5 Milyar Dolar' a takılmıştı. Diyelim ki Sayın Kılıçdaroğlu' nun dediği şekilde 27 Milyar Dolar borcumuz vardı. Ne fark edecek? Sonuçta yine ülkemiz kurtuldu bu zor durumdan. 3 - 5 kuruşun lafı mı olurmuş aramızda.

İkinci olarak dün Brüksel' de yaptığı vahim açıklama oldu. Tamam Sayın Başbakan' ın yanlışları olabilir. İdarî veya mülkî bazı noksanlıklar olabilir ama hiçbir şekilde eli kanlı bir diktatör ile aynı kefeye konulacak kadar zalim olmadığını düşünüyorum Sayın Başbaka Recep Tayyip Erdoğan' ın. Kaldı ki Avrupa ParlementosuSosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda da tepkisiz kalmadı bu benzetmeye ve görüşmeyi kabul etmedi. 

Sayın Kılıçdaroğlu ana muhalfet liderliği süresince yaptığı ve de bundan sonra da yapacağı her açıklama ve konuşmada Ak Parti Hükümeti' ne puan kazandırmaya devam edecek.

Haklıya hakkını vermek lazım. 28,5 Mlyar Dolar veya 27 Milyar Dolar hiç farketmez ödenip biten borç bizim borcumuz. Çocuklarımızın geleceği inşa edilecek büyük umutlarla bundan böyle oraya devrolmayacak olan paralarla. Bu küçümsenecek azımsanacak bir durum mudur?

Yurt dışında da Sayın Kılıçdaroğlu sırf Sayın Başbakanı küçük düşüreceğim diye açıklamalarda bulunurken daha dikkatli olmalı bence. Çünkü her açıklaması nedense dönüp dolaşıp bir şekilde memleketimin tamamını töhmet altında bırakıyor.

Sevgiyle...

 
Toplam blog
: 106
: 1391
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

1976 Adana doğumluyum. Cumhuriyet Üniversitesi İşletmecilik bölümü mezunuyum. Evliyim. Adem Hamza..