Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '10

 
Kategori
İzmir
 

Kemeraltı Çarşısı'nda Manisalı lezzet ustası...

Kemeraltı Çarşısı'nda Manisalı lezzet ustası...
 

Bir insan işini severek yapıyorsa başarılı olmaması için hiçbir neden yoktur. Tıpkı Nurettin Usta gibi. Nurettin Bahçıvan, yıllar önce Suriye'den Manisa'ya gelerek kebapçılık yapan ustasının ardından 3. kuşak temsilcisi olarak bu mesleği sürdürüyor.

Manisa'da başladığı kebapçılığı İzmir'e taşıma kararı alan Nurettin Usta, 1970 yılında Kemeraltı'na gelerek ''Doyuran Manisa Kebap Salonu''nu açmış. O günden bu yana da İzmirlileri eşsiz kebaplarıyla doyuruyor.

Şimdilerde Nurettin Usta'yı ocakbaşında göremezsiniz. Mangalı Saim Usta'ya(Şen) devretmiş. Ama kendisi kebabın mangala gelinceye kadar geçirdiği her evreye nezaret ediyor. Ayrıca müşteriyle de yakın bir diyalog içinde.

Doyuran Manisa Kebabı'nın eti özel. Ocakbaşındaki Saim Usta'nın anlattığına göre, süt dana etinin sinirleri temizlendikten hiçbir katkı maddesi konmadan hazırlanıyor. Köfte büyüklüğünde hazırlanan kebapların sarıldığı şişler de özel. Paslanmaz çelikten, kebap için imal edilmiş şişler kullanılıyor.

Menüde kebap dışında bir de piyaz var ki parmaklarınızı yersiniz. Kuru fasulye taa Bolu'dan geliyormuş. Zeytinyağı ve soğanıyla kebabın yanında iyi gidiyor.

Bitmedi. El yapımı yayık ayranı ise içinizi ferahlatan bir tat bırakıyor damaklarınızda.

Kebabınız bitti. Sıra geldi Kemalpaşa tatlısına. O da dövülmüş ceviz ve tahinli sosuyla lezzzetli bir sofranın kapağı olmayı hakediyor.

Bir gün Kemeraltı Çarşısı'na yolunuz düşerse, Şadırvan Meydanı'nda, 866 sokak 14 numaradaki Doyuran Manisa Kebap Salonu'na mutlaka uğrayın. Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..