Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '09

 
Kategori
İzmir
 

Kemeraltı sorunu

Kemeraltı sorunu
 

Yazıma Milliyet Blog editörlerine teşekkür ederek başlamak istiyorum. Takip edenler bilirler, ben İzmir'in herşeyiyle ilgileniyorum. Buna futbol da dahil. İzmir futbolu ile ilgili bir çok yazım var. Ancak bunlar " futbol " kategorisinde yayınlanıyordu. Bana göre ise İzmir futbolu, kente özgü bir olay olduğu için, günümüzde kent kültürlerini oluşturan parçalardan biri de artık spor ve futbol olduğu için, özellikle de yazdıklarımız İzmir takımları olduğundan, konu tamamen yerel olduğu için bu yazılar " İzmir " kategorisinde yayınlanmalıydı.

İşte bu düşüncemi geçen yazılarımdan birinde dile getirdim. Hemen ardından yazdığım İzmir futbolu ile ilgili yazılar " İzmir " kategorisinde yayınlandı. İşte bu nedenle Milliyet Blog editörlerine teşekkür ediyorum. Keşke Türkiye'de, her yerde, derdinizi sadece bir kere anlattığınızda fikriniz değerlendirilip yardımcı olunabilinse. Bu açıdan kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.

Yazımıza gelince, İzmir'in tarihi semti Kemeraltı'ndan bahsetmek istiyorum. İzmir'in Kemeraltı semtini ve çarşısını herhalde Türkiye'de herkes bilir. Ünü Türkiye'ye yayılmıştır.

Son yıllarda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı tadilatlarla Kemeraltı'nı eski görünümüne döndürme yolunda büyük adımlar atıldı. Bazı yerel kuruluşların da bu konuda çalışmaları var.

Gelgelim, başka sorunlar da var. Bunların başında da işporta ve çığırtkan sorunu geliyor.

Kemeraltı sokaklarına boylu boyunca açılan işporta tezgahları çarşıyı gezen insanları engellediği gibi gürültü ve görüntü kirliliği de yapıyor. Dükkanlara olan ticari zararı ise ayrı bir konu. Ayrıca bir de olayın vergi boyutu var.

Bir de bunlara şimdi el arabalarıyla meyve satanlar eklendi. İşporta tezgahları yüzünden iyice daralan sokaklara bir de bu el arabaları girince yolda yürümeniz adeta imkansız hale geliyor.

Çığırtkanlar ise diğer bir sorun. Dükkanların veya iş hanlarının önünde ellerinde ürünlerle yolunuzu kesip sizi dükkana girmeye zorluyorlar. Adeta yapışıyorlar.

Çağdaşlığı ile tanınan İzmir'e bu görüntüler hiç yakışmıyor. Bir an önce önlem alınmalı.

Dün akşam haberlerde gördük ki Konak Belediye Başkanı sayın Dr. Hakan Tartan, konuya el atmış. Kemeraltı'nı gezmiş ve çözüm için süre istemiş. Bunun ancak koordinasyon ile çözülebileceğini söylemiş.

Haklı. Tek bir birim bunu önleyemez. Konak Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet ve esnaf işbirliği ile bu sorun çözülebilir.

Ülkemizi de etkileyen ekonomik kriz dikkate alındığında işsiz insan sayısının artış gösterdiği gerçektir. Bu nedenle işporta sorunu çözülürken bu da dikkate alınmalıdır. Evine sadece bu yolla ekmek götürebilen insanlar değerlendirilip, bunlara gerekirse bir yer gösterilip orada satış yapmaları sağlanabilir.

Daha yaşanabilir bir İzmir için herkes elini taşın altına koymalı. Unutmayalım ki bu şehir bizim için aynı zamanda bir aşktır.
 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..