Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '20

 
Kategori
Sağlık
 

Kemerli Burun Estetiği

Kemerli Burun Estetiği

Teknolojini ilerlemesi ve sosyal medya kullanımı insanların fotoğraf çekilme istekleri ve güzel görünme istekleri arttırmıştır. Bu nedeniyle burun ameliyatlarının sayısı oldukça artığını söyleyebiliriz. Özelikle yan profilden fotoğraf geçiminde daha dikkat çekici olan burun kemerinin giderilmesinin burun ameliyatı ile düzeltilebileceğini söyleyebiliriz. Kemerli burun durumu genlerine sahip kişiler tabiki bu genlere sahip olanlar doğuştan kemerli burun doğmazlar. Burun kemeri gelişim çağının tamamlanması ile birlikte ortaya çıkmaya başlar. Gen yapısı dışında çocukluk döneminde buruna alınan darbeler de kemer oluşumuna sebep olabilir.

Kemerli Burun Nefes Almamıza Engel midir?

Kemerli burun sadece görünüş olarak değil çok ciddi nefes alma sorunlarına da neden olmaktadır. Nefes alma sorunu ise burun kemeri ameliyatı ile aynı anda düzeltilebilmektedir. Ameliyat sonrasında daha iyi nefes alabilen estetik olarak güzel görünen buruna sahip olabilirsiniz.

Kemerli Burun Nasıl Düzeltilir?

Kemerli burun estetiği hastanede bulunan ameliyathanede yapılması gereken cerrahi müdahaledir. Genel veya lokal anestezi altında yapılabilir. Ameliyat olan kişi isterse ameliyat olduğu gün veya bir sonraki gün taburcu olabilir. Cerrahi olarak hangi müdahalenin yapılacağı kemerli burun tipine göre değişebilir. Genellikle yapılan işlem burun kemerine yapılan törpü işlemidir. Kemerli burun alındıktan sonra burun sırtı ve burun ucu orantılı olarak düzeltilir. Hava yolu müdahalesi yapıldığı için ameliyatta burun içine silikon tampon kullanılır burun dışına ise atel yerleştirilir. Ameliyattan 7 gün sonra atel ve tamponlar çıkartılmaktadır. Atel ve tamponlar alınımında herhangi bir ağrı kesinlikle hissetmezsiniz atel ve tampon alındıktan sonra çalışamaya başlayabilirsiniz. İlk iki ay çok önemlidir burun darbelere karşı olduğundan daha fazla korunmalıdır. Burun ameliyatından sonra ilk 2 ay buruna alınan darbede burun eski şeklini alabilir yeniden ameliyat olmak durumunda kalabilirsiniz.

Kemerli Burun Estetiği Kaç Yaşında Yapılır?

Kemerli burun estetiği, kızlarda 17, erkeklerde ise kemik gelişimi daha geç tamamlandığı için 18 yaşın tamamen dolmuş olması gerekmektedir. Tansiyon ve diyabet hastası olan kişilerde gerekli tedbirler alınmadan ameliyat önerilmez. Kemerli burun estetiği ameliyatı uzman ellerde, burun estetik cerrahı tarafından detaylı inceleme gerekli özen ve titiz gösterilerek yapılmalıdır.

Kemerli Burun Estetiği Fiyatı

Kemerli burun estetiği ameliyatında muayene bulguları olmadan hastanın ön muayenesi yapılmadan kesin fiyat bilgisi verilmemektedir. Kemerli burun ameliyatının fiyatını belirleyen durumlar burunun yapısı,  ameliyatı yapan doktorun alanındaki başarısı, ameliyatınızın olacağı hastane, kullanılan malzeme, kullanılan teknik gibi bir çok faktöre göre değişebilir.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/kemerli-burun-estetigi-fiyatlari/

https://www.tasklinik.com/en-iyi-burun-estetigi-sonucu-icin-5-onemli-faktor/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..