Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Kemik Suyu Bulyon

Hatırlar mısınız bilmem, bundan 2 yıl önce 2017 yılında yazdığım bir yazı vardı. Et suyu, tavuk suyu ve hatta sebze suyu diye konu uzayıp gidiyordu. Uzun uzun anlatmıştım, eskiden etin, tavuğun suyunu alıp bir kenara koymak için nasıl uğraştığınızı ama artık bu ürünleri hazır olarak rahatça bulabileceğinizi… Hala kendi yapan tüketiciler de vardır eminim ama bu rahatlık da kulağa hoş geliyor kabul edersiniz ki. Tüm bunların yanında kemik suyu üretimini de duydunuz mu bilmem? Evet kemik suyu da var fakat bir üretim daha dikkatimi çekti bu sefer!

Kemik suyu bulyon üretimi! Bulyon mantığı biz tüketicilere yabancı değil, yıllardır var tamam da kemik suyunu duymamıştık. Kemik suyu üretimi hiç de kolay olmayan bir şey, kemiği kaynatma aşamasında saatlerce onunla ilgilenmeniz gerekiyor. Ocağın üstüne koyayım o kaynasın mantığı olsa da aklınız orda kalıyor tabi ki, öyle çorba da yapmıyorsun ki hemen olsun. Kemik suyu kaynatırken saatler alan bir işlem, 5-18 saat arası sürebiliyor. Yıllarca büyüklerimiz bu şekilde kemiğin suyunu elde ettiler, hala da yapan vardır elbette. Kemik suyunun bir bulyon haline dönüşmesi nasıl dikkatimi çekmesin ki? Saatler süren bir işlem 30 saniyede eriyen bir bulyon olarak kılık değiştirmiş tüketiciler için. Ayrıca etiket bilgilerinde de koruyucu içermediği bilgisi var. Gıda sektöründeki bu yeni ürün fikirleri hem piyasayı canlandırıyor hem de “ Yok artık, o da mı çıktı? “ tepkileri geldiğinde hoşuma gidiyor. İsteyen tüketir, istemeyen tüketmez, negatif tüketicileri hiç sevmiyorum. Eğer ki istemiyorsan tüketmeyip kendin yap, hoşuna da gidiyorsa bir güzel tüketirsin. Bu zamanda herkes her konuyu çok iyi biliyor ya malum…

Bu haberi duymam çok komik oldu aslında, reklamına denk geldim! İzlediğim reklamda yer alan teyzeler: “ İlkmiş, 40 yıldır kemik suyu kaynatıyoruz, 12 saat karıştır karıştır, 70 yıldır görmedim böyle bir şey. Şimdi mi geldi aklınıza? “ diye sitem ediyor.  Güldürdü, geç olsun güç olmasın diyelim. Ne mutlu böyle farklı üretimlerle karşılaşıyor ve yazıyorsak…

Sağlıkla Kalın!

Not: “ Bakalım sırada daha ne üretimler bizi bekliyor. “

Gıda Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..