Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '09

 
Kategori
Güncel
 

Kenan Evren'i sileceklermiş!

Kenan Evren'i sileceklermiş!
 

Demokratik görünümüyle İslam ülkeleri arasında her zaman farklı göründüğü iddia edilen Türkiye Cumhuriyeti’nde zaman zaman demokrasi kavramına uygun adımların atıldığını görmek gurur verici.

***

Neymiş, Türkiye İslam ülkeleri arasında en gelişmişmiş!

Gelişmişliğimiz bu şekilde ölçülmemeli.

Ne zaman gelişmiş devletler arasında iyi bir noktaya gelirsek o zaman gelişmişliğimizden söz etmek mantıklı olacak.

İslam ülkeleri ile karşılaştırma yapmak sağlıklı bir bakış açısının ürünü değil.

***

Tepetaklak işleyen demokrasimizde tavsiye niteliğinde ilan edilen bir karar beni hem şaşırttı hem de sevindirdi.

İzmir İl Genel Meclisi, "12 Eylül" ve "Evrenpaşa" ilköğretim okullarıyla Kenan Evren Anadolu Lisesinin adının değiştirilmesi için "temenni" kararı aldığını bildirmiş.

Alınan bilgiye göre, İzmir İl Genel Meclisinin toplantısında gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyesi Gülşen Korkmaz Kahraman, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ülke demokrasisini kesintiye uğrattığını; insanlara zulüm ve baskılar yapıldığını söylemiş.

O dönemde 1 milyon 683 bin kişinin fişlendiğini, 650 bin kişinin gözaltına alındığını savunan Kahraman, şöyle konuşmuş:


"Toplumda böylesine ağır tahribata neden olan bir darbenin ve darbecilerin isimleri okullarımıza verilmiş, tarihimizdeki bu kara leke ölümsüz kılınmaya çalışılmıştır. Demokrasinin beşiği olan İzmir’de Narlıdere 12 Eylül ve Yamanlar Evrenpaşa ilköğretim okullarıyla, Gültepe Kenan Evren Anadolu Lisesi bulunmaktadır. Bugün gerçek darbeciler halen Cumhuriyet balolarına davet ediliyorken, ülkede sahte darbeciler yaratıldı ve bu insanlar işlenmeyen bir suçun bedelini şimdiden ödemeye başladılar. Uzun gözaltılar, iddianame tekniğine aykırı iddianameler, neyle suçlandıklarını bilmeden tutuklanıp halen de haklarında iddianame düzenlenmeyen insanlar var. Eğer hepimiz demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlemesinden yanaysak, darbenin ve darbecilerin izleri en azından güzel İzmirimizden, okullarımızdan silinsin ve o okullarda okuyan çocuklar ’Bu 12 Eylül iyi bir şey olmalı ki okullarımıza ismi verilmiş’ diye düşünmesinler."

***

Kutlamak lazım. Böyle bir önerinin her geçen gün halktan uzaklaşan CHP’den geldiğini duymak oldukça güzel bir gelişme. Dileğimiz yeni anayasa çalışmalarına etkin katılan bir ana muhalefet partisi.

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..