Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '17

 
Kategori
TV Programları
 

Kenan İmirzalıoğlu’nun Yeni İmajı Ortalığı Karıştırdı!

Kenan İmirzalıoğlu’nun Yeni İmajı Ortalığı Karıştırdı!
 

Kenan İmirzalıoğlu muhteşem bir dönüşüm yaşıyor


Ben de merakla bu projeyi bekliyorum. Kanal D’nin 03 Yapım tarafından projelendirilen yapımı Fatih Sultan Mehmet’i anlatan dönem dizisi, Cannes’da görücüye çıktı. Her sene Türk firmalarının katılımının da olduğu bu fuar dizi alış-verişi için sektörel bir fuardır. 

Bu fuarda elinizde olan film ve dizileri pazarladığınız gibi henüz yayına çıkmamış filmlerinizi, dizinizi de pazarlıyorsunuz. Böylece eski ya da yayındaki yapımları dünya pazarında değerlendirirken, sezona henüz başlamamış yüksek bütçelere mal olan yapımlar da tanıtmış oluyorsunuz.

Yanlış rakam vermek istemediğimdendir yoksa örnek doğrudur, Paramparça dizisi yayına girmeden 30 kusür ülkeye satılmıştı. Kurt Seyit- Şura, Muhteşem Yüzyıl, Medcezir…

Daha nice örnekler verebilirim de konuya döneyim.

Kanal D’nin dizisi Fatih Sultan Mehmet çok yüksek bütçeli bir yapım.  Sadece oyuncu bütçesi değil, dekor, kostüm, aksesuar, çalışan ekipler… İnanılmaz bir bütçe. Hani nerdeyse bu bütçenin bir bölüm masrafı ile ülkenin yarısı doyar, o kadar büyük bütçelere çıkıyor bu tarz yapımlar.

Tabi bu tip diziler haliyle yayından önce nakit sıkıntısı çekmemek için görücüye çıkartılıyor. İşte o görücüye çıkma sırasında Fatih Sultan Mehmet dizisi de “Mehmet The Conqueror” (Mehmet Fatih)   adıyla afişi ile boy gösterdi.

Doğrusu afişteki Kenan İmirzalıoğlu hakikaten çok ihtişamlıydı. Bu ihtişamdan çok etkilenen alıcılar diziye oldukça fazla talepte bulunmuşlar. Şu an kaç ülkeye satıldığı konusunda bir bilgi elime geçmedi. Ama bu fuar bildiğim en büyük film ve dizi piyasasıdır. Satışlar tavan yapıyor, en iyilerini yapımcılar burada dünyaya pazarlıyor.

Bunlardan bana ne demeyin çünkü Türkiye’ye en fazla döviz getiren sektör dizi ve film sektörüdür. Yani bacasız sanayimiz! Haydi, bakalım hangi ülkeler bu diziyi talep edecekler, şansı yaver gitsin.

Hayatta şansınızın yaver gitmesi dileği ile…

http://blog.milliyet.com.tr/eceer

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

 https://www.facebook.com/dizisin

 https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..