Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '15

 
Kategori
Futbol
 

Kenardan gelenlerin etkisizliği

Dün oynanan maçtan çıkan sonuçlar ;

a-) Her iki yarıdaki Diego nun performansı aslında bize  Fenerbahçe nin oyunu ile alakalı ciddi analizler vermektedir. Maçın ilk yarısında oyunu rakip sahada oynayan, kenar beklerini sürekli besleyen, ayağındaki topu bekletmeden pasa çeviren Diego oyunda Fenerbahçe nin ciddi oyun üstünlüğünü sağlarken, ikinci yarıdaki Diego da adeta Fenerbahçe nin el freni durumuna geçmiştir. Aslında Fenerbahçe nin bundan sonra neleri yapabileceğinin anahtarı Diego nun oyunu hangi alanda ve hangi çabuklukla oynadığı ile direkt alakalı olacaktır.

b-) Fernandao ve RVP dışından şu ana kadar kenardan gelen oyuncuların  oyuna ve skora katkı sağladığını söylemek mümkün değildir. Hatta Rize, GS ; Akhisar maçları göstermiştir ki bu değişiklikler Fenerbahçe yi geri götürmüştür. Yedek klübesi açısından en avantajlı görünen Fenerbahçe nin kağıt üzerindeki bu avantajının sahaya yansıması pek net değildir. Burada belki de sorun değişikliklerin nasıl yapıldığı ile alakalıdır. Nasıl ki Pereria ilk Molde maçında yaptığı değişiklik sonucu ortaya çıkan oyundan gerekli dersi aldı ise,  dünden sonra oyundan Diego yu aldığında sahaya süreceği adamın artık Ozan olacağı dersinide çıkarmıştır.

c-) Volkan Şen in oyuna girdikten sonra ortaya koyduğu oyun hüsrandır. Sadece kendine oynayan, sahada amatörce işler yapan Volkan için bir kaç haftalık bir dinlendirilerek  eğitilme süreci başlayabilir.

d-) Alper in takıma kazandırdığı enerji açıkça gözükmektedir. Bundan sonra onu sahadan almak için Pereria üç kere düşünecektir. Ayrıca Alper in yaydığı enerjinin benzerinin Ozan dan gelme ihtimali çok yüksektir. Bundan sonra Pereira nın kafa patlatması gereken esas konu Ozan ı bu takıma nasıl dahil edebileceğidir.

e-) Alves i övmeye başlayan yazılara aldanmamak lazım. Halen en zayıf halka bu takımda Alves tir. Alves in yerine daha güvenilir bir stoper takımın daha güvenli şekilde  karşı sahaya geçmesine imkan tanıyacaktır.  

 
Toplam blog
: 42
: 39
Kayıt tarihi
: 24.08.13
 
 

Meslek : Elektrik Mühendisi Eğitim : İstanbul Erkek Lisesi ( 1981) - İTÜ Elektrik Fakültesi ( 198..