Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '08

 
Kategori
Futbol
 

Kendi düşen ağlamaz

Evet, bir Fenerbahçe Galatasaray maçı daha sona erdi. Galatarasayı oynadığı futbol ve aldıkları galibiyet adına kutluyorum. Ancak bir derbiye yakışmayan, futbol adına zevk vermeyen bu karşılaşmada dikkat çeken noktaları irdelemek lazım.

Birincisi Fenerbahçenin oynamış olduğu futbol. Belki de sezonun en kötü futbolunu oynadılar. Avrupada fırtına gibi esen, avrupa devlerine çimleri yediren Fenerbahçe bu maçta inanılmaz derecede kötü oynadı. Topa hakimiyet sıfırdı. Ayaklarındaki topu mücadeleye dahi giremeden rakibe vermek acemice hareketlerdi. Volkan daha maçın başında sakatlandı ve zorlandığı artık belli olmaya başladı. Zaten yediği goldede sakatlığı çok büyük etken. Topa yükselemedi bile. Edu ile anlaşmazlık yaşayacağını sezen Nonda boşta kalan topa kafa vurarak ölü pozisyondan gol yaptı. Zico bana göre takımı da yanlış kurmuş. Wedersonun ilk 11de oynamaması hata idi. Zira Uğur defansmı yapacaktı yoksa hücumamı destek verecekti. Kısacası takım kurgusuda yanlıştı.

Maçın kırkyedinci dakikası, Maldonado top çeviriyor. sanki takım önde. Maçın son dakikalarındada yine aynı şekilde. Bu takım yenik, senin tüm hatlarınla hücuma katılman gerekirken hala top çevirmenin anlamı nedir.F enerbahçe kazanmak için hiçbir şey yapmadı ve mağlubiyeti haketti. Umarım şampiyonluğu vermez. Galatasarayı anlatmaya gerek yok. Hepsi baskılı oynadı, Fenerbahçeli oyunculara deyim yerindeyse top göstermediler ve galibiyeti hak ettiler.

Ve maç sonu. Kendilerini taraftar olarak nitelendiren bir kısım Fenerbahçe sempatizanı Fenerbahçe kafilesinin önünü kesip otobüsü hırpaladılar. Bu da yetmedi tesislerden çıkışta Alexe, Kezmana ağır hakaretlerde bulundular. Bu bir kere çok yanlış. Akıllı adam işi değil. Fenerbahçeyi Avrupada ilk 8 takım arasına bu oyuncular sokmadımı. Avrupanın devlerini bunlara dize getirmedimi. Ligde son haftaya kadar liderlik yarışını götürmedimi ve halada şampiyonluk şansı yokmu?Gerçek taraftar sadece takımının yanında iyi gününde olmaz, kötü gündede sahip çıkar. Diğer türlü davranışlar sahtekarlıktan öte gitmez. Bir Fenerbahçe taraftarı olarak yenildiğimiz için bende üzüldüm. Ancak bu oyunlada galip gelirsek bu da futbolun adaletsizliği olurdu.

Fanatik olmadan, insanları kırmadan takımlarımıza destek vermek dileği ile sevgilerimle

 
Toplam blog
: 40
: 1056
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Odyometri Bölümünün ilk mezunlarından sayılırım.Daha sonra İktisat Fakültesi,Acil Yardım ve Afet ..