Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '16

     
    Kategori
    Kişisel Gelişim
     

    Kendi gelişen bir İnsan

    Kendi gelişen bir İnsan
     

    Çok bilgiden ziyade bir şeyler yapmaya yetecek kadar bilgi daha yararlıdır.


    Bazen insan doğası gereği ne kadar çok şey elde edersek o kadar kazançlı olduğumuzu zannederiz. Oysa bazen bu durum tam tersi sonuçlar doğurur. Bir çok şey elde etmek yerine gerektiği kadarını elde etmemiz bizim için daha iyidir.

    Bilgi de böyledir. Bizimle hiç alakası olmayan, bir daha hiç kullanmayacağımız, birşeyler yapmak için edindiğimiz bilgiye başvurmayacağımız, harekete geçmek için gücünden faydalanmayacağımız bilgiler bizim için yararlı değildir. Bu yüzden gördüğünüz herşeyi beyninizin içinde önemli yerlere atmayın. Bırakın onlar beyninizin çöplük diye adlandırdığımız kısmında kalsın. Sadece bizim için ne önemliyse onları sürekli olarak hatırlayın, onlar üzerine düşünün. Bilgi de seçici olun. Aksi halde çok şey biliyor olabilirsiniz. Ama onca bilgi ile ürettiğiniz şeyler arasında bir ilişki yoksa. Bildikleriniz sadece okumadığınız ansiklopedilerde ki bilgiler gibi evinizin bir köşesinde durur ve yer işgal eder. Evinize ne kadar çok ansiklopedi alırsanız yeriniz o kadar daralır. Gereksiz bilgileri kafanızda  tutarak kendinize lazım olacak bilgileri sürekli onlarla aynı yerde tuttuğunuz için sıkıştırırsınız. Sonunda yer açmak gerekecektir.

    En nihayetinde hangi bilginin sizin için önemli ve lazım olduğunu kurgulamazsanız beyniniz bu işlemi rastgele yapacaktır. Bazı bilgileri diğer bilgilerin önüne geçirecektir. Arka plana attıkları ise rastgele olacağı için sizin işinize yarayacak bilgiler daha sonra asıl hatırlamanız gereken zamanlarda aklınıza gelmeyecektir. Onları hatırlamak için soğuk terler akıtacaksınız.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 69
    Kayıt tarihi
    : 08.01.13
     
     

    Hayatımda yaşadığım, yaptığım çoğu şey benim yaşamak istediklerim değil. Sürekli mecbur kaldığım ..