Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '11

 
Kategori
Deneme
 

Kendi gibi yaşamalı hayatı

Orta yaşlı sayılırdı artık kadın.

Epey de görmüş geçirmişti. Artık şaşıracağı pek bir şey olmasa gerekti. Daha dingin, durmuş oturmuş, yaşadığı olaylardan çıkardığı derslerle tekrardan uzak bir yaşamı olmasıydı beklenen.

Hayat böyleydi işte, bir takım kategorilerin içinde yer almak zorunda kalınıyordu. Şimdi orta yaş kategorisinde bir kadın olarak ondan beklenen bunlardı.

Oysa o, dünya kadar şey görmüş geçirmiş, bir çok kez düşüp, her seferinde ayağa kalkmış olmasına rağmen hâlâ şaşırıyordu başına gelenlere. Hâlâ hayatı deneme yanılma metoduyla yaşamayı sürdürüyordu. Hâlâ herkesi kendi gibi sanmaya devam edebiliyordu. Aksi kanıtlanıp kazık yiyene kadar herkese sonsuz güveniyordu.

Beklentilere yanıt veremeyip kafasının dikine gitmesi zaman zaman bir ikilem yaratıyordu içinde. Böyle zamanlarda huzursuz, mutsuz, gergin, aksi bir kadın olup çıkıyordu. Yaşadığı gel-gitleri içinde tutamıyor, olduğu gibi yansıtıyordu. O sırada kim varsa yanında bu yansımadan nasibini pek güzel alıyordu. Tanıdık tanımadık farketmiyordu da üstelik.

Girdiği bir kozmetik dükkanında, kendisine yardımcı olmak isteyen satış görevlisine son derece sert bir dil ve nalet bir yüz ifadesiyle "Ben kendim yardımcı olurum kendime, siz başkalarıyla ilgilenin tamam mı?" diyebiliyordu mesela.

Denediği bir giysiyi aynada incelerken yanına gelip, "Çok yakıştı bu size" diyen son derece iyi niyetli bir görevliye ise, "Bana neyin yakıştığını kendim daha iyi bilirim." de dediği oluyordu.

İkileminden kurtulup normal haline döndüğünde, bütün bunları söylediğine inanamıyordu.

Bu böyle gider miydi Allah aşkına? Ne beklentisi, ne kategorisiydi bu?

Kendi olamazsa nasıl olurdu ki? Başkasının hayatını yaşıyor gibi olmaz mıydı?

O,

Güvenmezse, iyi niyetini korumazsa, hayatı deneyip yanılarak, yani yaşayıp görerek öğrenmezse mutlu olamazdı ki.

Böyle mutluydu, yanılsa da, hatalar yapsa da kendi gibi yaşamalıydı, başkası gibi değil. 

 
Toplam blog
: 314
: 1210
Kayıt tarihi
: 07.08.11
 
 

Üsküdar İstanbul doğumluyum ve halen burada yaşıyorum. Okumak, yazmak ve seyahat etmeyi çok seviyor..