Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '18

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Kendi İşini Kurmak Diye Bir Şey Yok, Annemizden Girişimci Doğmadık

Kendi İşini Kurmak Diye Bir Şey Yok, Annemizden Girişimci Doğmadık
 

Çok sık dile getirilir. İşsizlikle boğuşan ülkemiz için de gerekli. Ancak bu iş öyle uzaktan örüldüğü gibi değil. Herkes işini kursun kendi patronu olsun. Tamam güzel de nasıl olacak.

Bir ülkede herkes patron olamaz ki; ama girişimci yeteneği olan herkes patron olmalı. Ben piyasada bir sürü böyle insan görüyorum. Yani patron olması gerekenler patron değil ki herkes kendi işini kursun diyelim.

İş yapmak başka iş kurmak başka. Paradan imkândan bahsetmiyoruz bence de bahsetmeyin, çünkü devlet hakikaten iş kurmak isteyenlere her şeyi veriyor.

Bir tek şey eksik: İnsanları bu işe sen yönlendireceksin; çünkü insanlarımızın çoğu girişimci olduğunun farkında değil ya da cesareti yok, bu iş sadece sermaye vermeyle olmuyor.

Hatta futbolcu tarar gibi işyerlerini tarayacak bu tür girişimci ruha sahip kişileri alıp kendilerinin patron olmalarını sağlayacaksın.

Kişi bir işi çok iyi yapabilir ama organizasyon yeteneği yoktur. Bunlar başkalarının yanında çalışacak. Organizasyon yeteneği olan biri başkasının yanında çalışıyorsa kendisine ve ülkesine ihanet ediyordur. Belki Elon Musk iken üç kuruş maaşa işçilik ediyordur, kendisini de ve daha birçok kişiyi de yeteneğiyle kurtarabilir.

Devletin yapacağı en önemli işlerden birisi budur; böyle kişileri bulup bizim vergilerimizi kendisine faizsiz kredi açarak çocuklarımıza gençlerimize gelecek kurmak. 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..