Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Kendi kalesine gol atmanın dayanılmaz hafifliği

Kendi kalesine gol atmanın dayanılmaz hafifliği
 

Bekir İrtegün


Bir futbolcunun kendi kalesine gol atması aman Allahım, ne firaklı bir olaydır. Faciadır facia. Son Galatasaray-Fenerbahçe maçını seyrettiniz mi? Bekir’in kendi kalesine attığı o harika golün ardından yüzünün aldığı ifadeleri seyrettiniz mi? Zavallı Bekir, belki de o anda futbolu filan bırakmayı bile düşünmüştür. Öyle müthiş bir goldü ki, öyle golü Galatsaray’lılar bile atamazdı. İşte bu konu hakkında bazı geyikler:

-Bekir Fenerbahçe’ye ilk golü atarak gerçek Galatasaraylı oldu.

-Galatasaray'ın Sabri'si vardı, artık Fenerbahçe'nin de nur topu gibi bir Bekir'i var. Hayırlı olsun.

-Fenerbahçe 2 gol attı, Galatasaray ise 1 gol attı ; ama maçı Galatasaray kazandı bu nasıl oldu?

Bu arada Fenerbahçeli Bekir’i teselli etmek isteyenler giderek çoğalıyor. Örneğin:

Bekir’e, 22 yıl önceki Galatasaray derbisinde kendi kalesine gol atan son Fenerli Nezihi destek verdi:

15 Nisan 1990’da Fenerbahçe sahasında Galatasaray’ı 5-1 yenerken Sarı-Kırmızılı takımın tek golünü Tosuncuk kendi kalesine atmıştı. İşin ilginç yanı ise Bekir gibi 4 numarayı giyen emekli stoper, golü de yine Bekir gibi kafayla atmıştı.(spor.bugün.com.tr/19.Aralık.12)

Dünyada “kendi kalesine gol” örnekleri:

-1888: The Football League'de kaydedilen ilk kendi kalesine gol Aston Villa oyuncusu Gershom Cox tarafından Wolverhampton Wanderers ile oynanan maçta atılmış.

-1976: Aston Villa ile Leicester City arasında oynanan ve 2-2 biten karşılaşmadaki dört golün hepsini Chris Nicholl atmış.

-1.Mart.2012.Maccabi Haifa ile Dynomo Kiev arasındaki özel maçta Maccabi kalecisi sert rüzgarı hesap edemeyince kendi kalesine gol attı..

- Bir tek futbolcu , Futbol hayatının son maçında kendi ağlarını havalandırmıştır. Dünya üzerinde bilinen tek örneği Alman Franz Beckenbauer'dir.

-1994: Kolombiyalı defans oyuncusu Andrés Escobar, ABD'ye 2-1 mağlup olarak 1994 FIFA Dünya Kupası'ndan elendikleri maçta kendi kalesine bir gol attı.(internet)

Türkiye’de son zamanlarda kendi kalelerine gol atan oyuncular:

2011-2012 sezonu’nda:

Galatasaray-Beşiktaş..: 3-2 Semih Kaya (Galatasaray)

Galatasaray-Beşiktaş..: 2-2 Hugo Almeida (Beşiktaş), Tomas Ujfalusi (Galatasaray)

Fenerbahçe-Beşiktaş...: 2-1 Egemen Korkmaz (Beşiktaş)

2012-2013 sezonu’nda:

Beşiktaş-Galatasaray..: 3-3 Felipe Melo (Galatasaray)

Galatasaray-Fenerbahçe: 2-1 Bekir İrtegün (Fenerbahçe)

Son 2 sezonda Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş arasında oynanan derbi maçlarda futbolcular 6 golü kendi kalesine attı.(cnnturk.com)

Türkiye’den ilginç vakalar:

-2009: Eskişehirsporlu oyuncu  Emre Toraman , 15 Mart 2009'da Bursaspor ile oynanan karşılaşmada kendi kalesine iki gol atarak takımının 2-1 yenilmesine sebep olmuş.

-Bir olayda, TFF 2. Lig Kırmızı Grup mücadelesinde Sakaryaspor - Kocaelispor karşılaşmasında Kocaelisporlu Gökhan Bozkaya 87. dakikada kalecisinden aldığı topu kasten kendi ağlarına yollamıştır. Oyuncu bu yaptığı hareketten ötürü 3 maç oynamama cezası almıştır. (internet/TFF. 2.lig)

Görüyorsunuz, bazıları kendi kalesine gol atmakta çok mahir. Bu devlet de kendi fabrikalarını özelleştirip, yabancılara satarken kendi kalesine nice goller  atmış olmuyor mu?

Meğer, Galatsaray-Fenerbahçe sonrası en çok konuşulan isim ise Fenerbahçe'nin kendi kalesine gol atan ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren futbolcusu Bekir İrtegün olmuş. Boşverin siz. Bir hafta geçsin bu işi Bekir’in  kendisi de unutur, komuoyu da…

Aman… Biz alıştık diyeceksiniz. Bekir kendi kalesine kocaman bir gol atmış; ne olmuş yani… Millet durmadan kendi kalesine bir sürü gol atıyor, onları gören var mı?

Kimisi karşı kaleye bir sürü gol atar da  “meşhur” olamaz da, Bekir bu golüyle anladığım kadarıyla “Ünlüler Kervanı”na katıldı… Hadi bakalım , hayırlı olsun!

Fenerbahçe’ye en güzel golü Bekir attığı için ben Başkan Ünal Aysal’ın yerinde olsam , bu çocuğu ara transferde bizim takıma kazandırırdım. Ondan sonra Fenerbahçe korksun ki korksun!

İşte, Leyleğin ömrü lak lakla geçermiş. Çekiver kuyruğunu gitsin!

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..