Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kendi kanınızla gençleşin

Kendi kanınızla gençleşin
 

Gençliğin şifrelerini Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur'dan öğrendim.


Biz kadınlar, sonsuza dek gençliğin şifrelerini arayacağız, buna şüphe yok. Hal böyle olunca, kozmetik ve estetik dünyası da bize bu yolda eşlik etmeye devam ediyor. Yaşlanmayı yavaşlatan pek çok uygulama var. Son olarak kişinin kendi kanıyla yapılan uygulamaların etkisindan söz ediliyor. Bunlar arasında bir uygulama var ki, onun ciltteki göstergesi diğerleri arasında bir adım öne çıkıyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, kendi geliştirdiği ve Doctor B Angels Therapy adını verdiği bakımla ciltte doğal bir gençliğin gerçekleştiğinden söz ediyor. Sonrasında da kişi klinikte yapılan yüz maskesiyle evde uygulamaya devam edebiliyor. Detayları Op. Dr. Bülent Cihantimur aldım...

Yaşlanma belirtilerinin temelde 3 işareti var. Bunlardan birincisi daha az kan akışı nedeniyle cilt rengindeki özellikle griye doğru geçen değişim. İkincisi yüz ovalinde kolajen azalmasına bağlı gelişen çökme ve sarkmalar. Üçüncüsü ise cildin pürüzsüzlüğünü kaybetmesi. Bu da yıpranmış, sarkık ve hatta yorgun bir ifadeyle kendini belli ediyor.
Günümüz teknolojisiyle, cildin bu görüntüden kurtulabilmesi ve cildin yaşa takılmadan, olması gerektiğinden çok daha iyi bir durumda kalabilmesi için pek çok uygulama ve hatta cerrahi girişim yapılabiliyor. DoctorB Angels Therapy, cerrahi müdahalede bulunmadan ya da bedene kimyasal veya sentetik herhangi bir madde sokmadan, kendi kanınızdan elde edilen PRP, fraksiyonel radyofrekanslı Secret ve kendi kanınızda hazırlanmış maskesiyle, kişiye özel ve doğal bir gençleştirme vaad ediyor.

- DoctorB Angels Therapy nedir?
Yüzün kaybettiği şekli geri kazandırmak, cilt tonundaki sorunları çözümlemek, azalan kolajen dokuyu tekrar geliştirerek yeni ve daha genç dokuların oluşmasıyla, canlanmış bir yüz ifadesinin ortaya çıkmasına yardımcı olan, ameliyatsız bir yüz gençleştirme tedavisi. DoctorB Angels Therapy, İngilizcesi ‘Platelet Rich Plazma’ kelimelerinin baş harfleriyle oluşturulmuş, kan hücrelerinin deri altına enjekte edilmesi suretiyle yapılan PRP, deriye kontrollü hasar vererek kendini güçlendirmesini sağlayacak Secret ve tedavinin devamı niteliğinde evde uygulanacak ve kişinin kendi kanından yapılan maske uygulamasını barındırıyor.

- Sırasıyla PRP, Secret ve kişiye özel hazırlanan maskenin etkilerini anlatır mısınız?
PRP, kandaki onarıcı maddeler sayesinde hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. Zaman içinde oluşan yaşlanma, hatalı beslenme, sigara ve alkol kullanımı ve çevresel koşulların olumsuzluğu metabolizmanın yavaşlamasına ve hücrelerin yenilenme sorunlarına yol açıyor. Tüm bu etkenler, cildin hacim olarak azalmasına ve hatta lekelenme ve çatlaklara sebep oluyorlar. Onarıcı PRP yöntemi ise metabolizmanın yavaşlaması sonucu, dolaşım sistemi vasıtasıyla beslenemeyen dokulara ulaşmayı ve sorunlu bölgeye lokal olarak tedavi etmeyi amaçlıyor.
Secret ise cildin yüzeyine etki etmeden direkt olarak cilt altına ulaşarak; cildin parlak, gergin ve sağlıklı olmasını sağlayan ve cilt üzerindeki birçok sorunu da çözümleyen bir tedavi şekli. Secret’ta çok uzun yılladır cerrahi işlemlerde kanamayı durdurmak amacıyla kullanılan radyofrekans enerjisi var. Başlığındaki iğneler cilde kontrollü bir şekilde hasar veriyor ve enerjinin cildin daha derin katmanlarına ulaşmasını sağlıyor.
Kişinin kendi kanından yapılan maske ise alınan kanın 3 gün özelliklerini koruması sebebiyle, tedavinin devamı niteliğinde, işlemin çok daha etkili sonuçlar vermesini sağlıyor.

- Bu terapi nasıl uygulanıyor?
Temiz cilt önce anestezik kremle uyuşturuluyor. Kol damar yolundan bir miktar kan alınıyor. Bu kan santürfürjlenerek kırmızı hücreler plazmadan ayrılıyor. Kısaca kişinin kendi kanında bulunan büyüme faktörleri konsantre hale getiriliyor. Büyüme faktörlerinin cilt lekeleri ve kalitesi üzerinde son derece büyük etkileri var. Bu sırada tamamen uyuşmuş olan cilde işlem yapılmaya başlanıyor. Cilt yüzeyine zarar vermeyen ve ucunda mikro iğnecikle deri altını hedefleyen cihazla cilde kontrollü hasar veriliyor. Sonrasında kişinin kendi kanından hazır hale getirilen içerik, tüm yüze homojen bir şekilde sürülüyor. Ayrıca cildin form kaybı yaşayan bazı bölgelerine aynı içerik enjekte ediliyor.
Cilde yüzeysel oksijen verilip sakinleştiriliyor. İşlem sonrası kanınızdan ayrıştırılan, konsantre büyüme faktörlü içerik, özel hazırlanmış bir krem ile birleştirilerek bir maske haline getiriliyor ve evde tedaviye 3 gün boyunca devam etmenizi sağlıyor.
Kişiye özel, kişinin kendi kanından yapılan bu maske, buzdolabında muhafaza edilerek 3 gün, akşamları 20 dakika boyunca yüzde tutularak uygulanıyor.

DoctorB Angels Therapy’nin avantajları
?Kişilerin kendi kanından elde edilen içerikle işlem yapılıyor
?Yabancı herhangi bir madde kullanılmıyor
?Vücudun kendi kendini yenileme sistemi uyarılıyor
?Kolajen üretimi artıyor
?Sentetik içerikli aktif ajanlar yerine, kendi kanınızdan elde edilen ajanlarla maske hazırlanıyor
?Tedaviye evde 3 gün boyunca devam etmek mümkün oluyor
?Cildin sıkılaşması, canlanması, form kazanması sağlanıyor
?Ameliyatsız, izsiz bir şekilde gençleşme tedavisi yapıyor
?Ortalama 3 seansla, 2 seneye yakın bir işlevi var
 

 
Toplam blog
: 248
: 438
Kayıt tarihi
: 27.04.16
 
 

Almanya'da doğdu. Oradaki öğreniminin ardından üniversite eğitimi için Türkiye'ye döndü. Gazeteci..