Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '17

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Kendi Kendime Büyüyorum

İnsan olmayı bana dünya göstermeye çalışıyor yarım yamalak! Olmayan görüşleri ruhuma sokup kirletiyorlar. Ruhumu da ben açtım haa! onların görüşlerine, bakışlarına ve bilmem nesine..
 
İşte tam burada sana söylüyorum kalk ve ne halt edeceksen et! Kendini doğurmak için. Başkalarını dinleyip de onların dediklerini yapmaya çalışmaktan vazgeç! Bırak rüzgar esintisi gibi essin geçsin! Hiç bir fikir senin sen olman için yardım etmeyecek! Bırak özgünlüğün açığa çıksın kendi öz varlığın olduğunu ve kimsenin senin için biçtiği kıyafetler içine girmeyeceğini anla! Çünkü o kıyafetler içinde kendini gerçekleştiremediğinden eksik hissedeceksin!
 
Kendini doğurmak için, bütün dogmaları bir bir kır! Kendi öz benliğinde hiçbirşeye ve hiçkimseye ihtiyaç duymadığını bil!
 
Önüne konan yemeğin sana fayda getirmeyeceğini bil. İşte bu nedenle git mutfağa ve kendin için doğru olan malzemelerle kendi yemeğini yap! Evet zorudur ilk etapta kendi yemeğini yapmak. Bazen çok pişireceksin yemeğin kendi tadı kaçacak. Bazen çok ham olacak yaban gelecek. Ama devam et! Coşkuyla devam et, kudretinle devam et! Bok gibi olsada devam et yemek yapmaya. Herkes sana ne kadar kötü yemek yaptığını söylese de yap!
 
Herkesin bir başarısızlık deposu vardır. Bu depo dolduğunda başarı kendiliğinden gelecek. Birşeyi başarmak için ya da başarmamak için bile yapıyorsan eğer kendi özbenliğinden yükselen şeyin kendini ifade etmesi değil! başkalarının sana empoze ettiği şey için yapıyorsun. Tüm bu saçmalıkları yıktığında işte kendi özbenliğin açığa çıkacak. Orada başarı ya da başarısızlık kalmayacak. Çünkü özgün birşey tektir, eşsizdir. Başarı ya da başarısızlık için karşılaştırma fırsatı vermeyecek.
 
İşte bu yüzden diyorum sana kendi odanı sade tut ve aç kapını, koltuklardaki başkalarının düşüncelerini kaldır ki orada boşluk olsun. Ve sen sahip olduğun yegane kendin oturabilesin o koltuklara!
 
Kendi odanda onca koltuk varken neden ayakta duruyorsun. Çünkü oturacak yer yok. etrafın sarılı! odanda hiçbirşey sana ait değil! onları at! Herşeyi at. Biliyorum atmak zor! Çünkü onlarla özdeşleştin! onlarsız bir hiç olacağını düşünüyorsun! Ama şunu bil ki onlar senin canlılığını yok ediyorlar. Kokuşmuş fikirler kendi ruhunu kirletiyor. Örümcek ağları tüm heryerini sarmış durumda, öyle ki hiç hareket edemiyorsun!
 
Nedir bu toplum baskısı, nedir bu komşular ne der baskısı, nedir bu eşim ne der baskısı! Sen Özgün bir insansın! Ve bu insan olmayıda başka yerlerden öğrenmeyi bırak! İçindeki seni doğur! Sahip olduğun tek varlığı!
 
Hayat amacı işte budur! kendi özgünlüğünü ifade etmektir! Bu kadar basit!
 
Kayıt tarihi
: 06.06.17
 
 

Hayatı çok uç fikirler ile yaşamayı seven bu sebeple sürekli, biyografi, başarı öyküleri, olmamış..