Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kendi Kendinizi Motive Edebilirsiniz

Kendi Kendinizi Motive Edebilirsiniz
 

önce başardığınızı hayal edin


Neden bazı istediklerinize ulaşmak için kılılınızı bile kıpırdatamazsınız? Ya da daha işin başındayken vazgeçersiniz ? Çünkü motivasyonunuz yoktur. Eğer bir şeyi elde etmeniz gerçekten yaşam kalitenizi arttıracaksa kendi kendinizi motive edebilmelisiniz. Motivasyon; bir hedefi gerçekleştirmeye yönelik yoğun çaba, odaklanma ve ısrarlı olumlu beklentiyi kapsayan bir süreçtir. Kişi bu süreci, yani kişisel motivasyon sürecini yönetebilmelidir.

Birinci adım ulaşmak istediğiniz şeye ulaşınca neler olacağını, hayatınıza tam olarak ne katacağını görebilmeniz, hissedebilmenizdir. Eğer bunların siz de yaratacağı farkı bilmiyorsanız adım atmakta zorlanırsınız. Amacınızın değerini tam olarak bilmeniz ve sizin için gerçekten değerli olduğunu farketmeniz sizi yolda tutacaktır. Bu da size büyük bir motivasyon sağlayacaktır.

İkinci adımda yapabileceğinize inanmaktır. İnanırsanız olumlu beklentileriniz ve düzenli çabalarınız olur. Eğer hedefinizin size neler katacağını ve sizin için değerli olduğunu biliyorsanız ve de başarabileceğinize inanıyorsanız size bir kaç motivasyon yükseltme tekniği vermek istiyorum.

1) Başlamak için mükemmel olmanız gerekmediğini ama mükemmel olmak için başlamanız gerektiğini farkederek hemen bugün ilk adımı atın. Hedefinize ulaşmak için bir telefon, bir araştırma, her ne olursa olsun bugün bir şey yaparak adım atın.

2)İşin zorluklarını değil eğlenceli yanlarını yazın ve onlara odaklanın.

3) Birkerede sadece bir iş yapın, sırtınıza gereksiz yük almayın.

4) ''DUR'' deyin ve ''İPTAL'' edin. Başarı yolunda ilerken bazen kendi düşünceleriniz bazen de çevrenizdeki insanların söyledikleri kafanızı karıştırıp sizi olumsuz yönde etkileyebilir. Bunun olabileceğini kabul edin ve bu düşünce virüslerinden korunmak için kafanızın içinde bir ''stop'' ya da ''iptal'' tuşu olduğunu hayal edin. Aklınıza olumsuz düşünceler geldiğinde hemen bu tuşlara basın ve başka bir şeyle ilgilenmeye başlayın. Olumsuz düşüncelerin aklınıza gelmesi değil onları ne kadar çok aklınızda tutttğunuz önemlidir.

5) İşi parçalara bölün ve her iş bitiminde kendinizi ödüllendirin.

6) Sıkıldığınız anda hedefinize ulaşmış, başarmış olduğunuzu hayal edin

7) Sıkıldığınız her an yüzünüze bir gülümseme kondurun, siz en iyisi gülümsemeyi yüzünüzden hiç eksik etmeyin.

Gülümse hayata, gülümse kendine :)

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

NLP Uzmanı Ve Yaşam Koçu

Arzu Bıyıklıoğlu

 www.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..