Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '09

 
Kategori
Güncel
 

Kendi Kutsalımızı Tüketiyoruz

Kendi Kutsalımızı Tüketiyoruz
 

Yargı sadece siyesetten mi bağımsız olmalı


Anayasa Mahkemesi, asil üyesi ve başkan yardımcısı Osman Paksüt hakkında soruşturmaya gerek olmadığına karar verdi.

Peki Osman Bey ne yapmıştı da gündeme oturmuştu? Ergenekon ilişkileri sebebiyle eşi Ferda Hanım'ın telefonları yasal yollarla dinlenirken araya Osman Bey'de karışmış, AYM'de görüşülen Ak Parti Davası'na ait gizli bilgileri bazı kişilerle paylaştığı anlaşılmıştı.

Mahkeme Osman Bey'in gizli kalması gereken bilgileri başkalarına aktardığını kabul etti. Fakat delillerin tesadüfen elde edilmesinden dolayı soruşturmaya gerek görmedi.

Yani onu, dava safahatını bazı kişilere aktardığı Ak Parti gibi yaptı. Bilindiği üzere AYM, Ak Parti'yi kapatmamıştı ama, "Laiklik karşıtı eylemlerin odağı" saymıştı. İşte aynen bunun gibi mahkeme, "Osman Bey'in yanlış yaptığını kabul etti" de yargılanmasına gerek görmedi.

Şimdi sonuca gelelim. Osman Paksüt'ün eşi, Ergenekondan yargılanıyor. Kendisinin de gizli bilgileri dışarıya sızdırdığı kabul ediliyor. İkisinin de firari, eski Ak Parti milletvekili Turhan Çömez'le yakınlıkları bulunuyor.

Osman Alifeyyaz Paksüt'ün hali hazırda Anayasa Mahkemesi üyeliği sürüyor. Bu durumda:

a- Adı geçen mahkeme üyesinin tarafsız kararlar vereceğini düşünebilir miyiz ?

b- Acaba sık sık şikayete konu olan, "yargının üzerindeki el" kimindir?

c- Osman Bey'in mahkemece kabul edilen eylemine baktığımızda, "siyasetçiler (ki, bu Ak Parti'dir) yargının üzerinden elini çeksin!" sözü ne kadar inandırıcıdır?

d- Eğer yargının üzerinde bir el varsa bu, yukarıda da görüldüğü gibi, derin ilişkilerin ve sığ ideolojilerinki değil midir?

Olaya bir de HSYK cephesinden bakalım. Yargı mensuplarının atama, terfi ve yer değiştirmelerini düzenleyen HSYK'nin 'yaz kararnamesi, ' üyelerden Ali Suat Ertosun'un, Türkiye'nin en önemli operasyonlarını yöneten savcıların değiştirilmesini istemesi sebebiyle bekliyormuş. Bu üye, İstanbul, Diyarbakır, Ergenekon, KCK savcılarıyla, faili meçhul cinayetleri araştıran savcıların ve ilgili davalara bakan bazı hakimlerin görev yerlerinin değiştirilmesini istiyormuş.

Böyle bir taleple ortaya çıkan kişinin, çok önemli gerekçeleri olmalıdır. Çünkü halihazırdaki savcı ve yargıçlar davaya hakimdirler ve haklarında şaibe bulunmamaktadır. Yeni atanacakların ise, yüzlerce sayfa tutan dosyaları inceleyebilmeleri için uzun zaman gerekir. Bu yüzden konuya vakıf görevlileri azledip, yenilerini getirme talebini iyiniyetle açıklamak mümkün değildir.

Şimdi Ertosun'un yukarıdaki isteğine, 15 haziranda Ergenekon sanığı Engin Aydın'la görüşmesini, akabinde aynı kişiyle YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun da yemekte bir araya gelmesini ekleyiniz.

Bu arada Eminağaoğlu'nun, "yemeğe YARSAV'ı temsilen katılmadığı, yargının baskı altına alınmak istendiği" şeklindeki meselenin özünden uzak açıklamalarını hatırlamayı da ihmal etmeyiniz.

Bunun üzerine HSYK üyesi Ertosun'un, Ergenekoncuların düzenlediği Kent Otel toplantılarına 13 kez katılmış olması iddialarını da ilâve ediniz. Şimdi de düşünmeye ve "yargının bağımsızlığı" konusunda süregelen tartışmaları kavramaya çalışınız.

Artık, kendi devirdikleri çamları es geçip, her fırsatta yargının üzerinde sadece iktidar baskısı olduğunu söyleyenlerin pek te dürüst davranmadıklarını görüyorsunuz demektir.

Halâ göremiyormusunuz?

Çok eski bir hikâyedir. Genç bir kız hastalanmış. Hiç bir doktor derdine deva bulamamış. Biri, kızın babasına Hz. İsa'nın ölüleri dirilten, kör gözleri açan yeteneğe sahip olduğunu anlatmış. Çağırmışlar. Hz. İsa, kız için dua etmiş... bir daha, bir daha... Sonuç yok! Kız, "Hani sen en büyük şifacıydın! Bak beni iyileştiremedin!" deyince, gitmek için kapıya doğru yönelen Hz. İsa, "İnanmıyorsun ki kızım. Ben neyapayım!" demiş.

Üzgünüm! İnanmıyorsanız göremezsiniz!

Resim: www.ankahukuk.com/index.php?option=com_conten...

 
Toplam blog
: 462
: 707
Kayıt tarihi
: 28.04.07
 
 

Emekliyim. Herkes gibi benim de bir dünya görüşüm var. İnsanların farklı fikir ve inançlara sahip..