Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kendi neslimden şikayetçiyim! - 3

Kendi neslimden şikayetçiyim! - 3
 

Şiddet, gençler tarafından sıkça başvurulan bir yöntem...


Önceki yazımda gençlerin sigara ve alkole yatkınlığından bahsetmiştim. Bu yazımda da yeni neslin davranışlarından bahsedeceğim.

Bu serinin ilk iki yazısında bahsettiğim her şey, aslında bu yazının temelini oluşturuyordu. Bahsettiğim şeyler, gençlerin davranışlarını oldukça etkilemekte.

Eğer çevrenizde yeni neslin yetiştirdiği insanlar varsa muhakkak fark ediyorsunuzdur. Zaten fark etmeseniz "Bu gençlik nereye gidiyor?" lafını söylemezdiniz. Eminim ki gençlerle ilgili fark ettiğiniz en bariz şey onların saygısızlıklarıdır. Birbirlerine karşı, büyüklerine, en çok da küçüklerine karşı oldukça saygısız gençler görebiliyorsunuzdur. Ben bunun en iyi örneğini okulda görüyorum. Öğretmenlere karşı yapılan saygısızlık, bence en önemli ve en vahim şeylerden biri.

Bir tek saygısızlık olsa iyi. Nefret dolu, kavgacı, hırçın, kurallara kesinlikle karşı olan, düşünmeye çalışmayan, şımarık, laubali bir nesil yetişiyor. Bunu sadece aileye bağlamıyorum fakat aile bunda önemli bir etken. Bunun dışında bulunduğu çevre de, aileden bile daha önemli.

Öyle ki, gençler bulunduğu ortamın tabiri caizse "gazına gelip", yanlış davranışlarda bulunuyorlar. O ortamda bulunabilmek için ailelerine bile bağırabilme saygısızlığını gösterebiliyorlar.

Bir şeyleri konuşarak değil de, şiddetle çözmeye çalışan bir nesil yetişiyor. Belki de bu konuda kendilerine büyüklerini örnek alıyorlar fakat biz bunun ne kadar yanlış olduğunun bilincinden olup anlatmaya çalışsak da, gençlik işte, "kafasına göre takılıyor", gördüğünü yapıyor.

Bu gençlikten bir şeyler beklemiyorsunuz belki fakat bekleyin. Nadir de olsa düzgün olan çocuklar, çalışkanlar var. Bu ülke gençlere emanet, doğru... Fakat şüphelenmeyin, bu davranışlarda bulunmaktan vazgeçmeseler bile hileyle, hırsızlıkla bu ülkeyi bir yerlere getirir, çarklarını döndürürler. Siz boşuna kendinizi kahretmeyin büyüklerim. Sizi örnek alanlara iyi örnek olun yeter...

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..