Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '13

 
Kategori
Deneme
 

Kendimce görüşler / Şair

Kendimce görüşler / Şair
 

Şiir nedir sorusunun tanımı gökyüzündeki yıldızları saymaya benzer, şiirin birçok tanımı vardır. Kısa bir tanım yapmak gerekirse, şiir şairin kelimelerle yaşama imza atması diyebiliriz.

Şair duygularını ifade etmek, özgürce yazmak ister. Bunu da toplumdaki olayları herkesten farklı bir şekilde algılayarak yapar. Zihnini, ruhunu ve yaşamını bu yolda kullanır. Hayatın ne anlama geldiğini irdeler. Bizim anlamsız olarak gördüklerimizi o damıtarak gözlerimizin önüne şiir ile serer.

Birçoğumuz şiirlerinden yola çıkarak şairlerin dramatik bir hayata sahip olduğunu düşünebiliriz. Halbuki kendi hayatımıza baktığımızda dünya denilen bu tiyatro sahnesinde biz de rolümüzü oynarız. Şair ise şiirle bu tiyatro sahnesinde kendi baş yapıtını sergileyerek kaos dolu bu dünyaya meydan okur.

Şair, yaşamın labirentinde gönlünün yön buluculuğunda seyahat eder. Bu seyrinde yol arkadaşı olan şiirlerinin verdiği mesajlar çoğu zaman bizim duygularımızla örtüşür ve sesimiz olur. Şiirin ilettiği enerji öfke, sevinç, üzüntü, korku, cesaret ve heyecan ile ruhumuzda depremlere yol açarak dünyaya bakış açımızı değiştirir ve zihnimizi keskin tutar.

Kısacası şair, şiirleriyle topluma rehberlik ederek barış, güzellik ve sevgi yolunda ufkumuzu genişletir ve bize yepyeni bir yaşam alanı yaratır.





feride serin

 
Toplam blog
: 8
: 367
Kayıt tarihi
: 09.09.10
 
 

Ziraat Yük Müh / Eğitimci / Felsefe Mezunu / Türk Dili ve Edebiyatı Mezunu ..