Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '09

 
Kategori
Güncel
 

Kendimi bildim bileli Hürriyet okuruyum. Babam her gün ısrarla Hürriyet gazetesi alırdı.

Kendimi bildim bileli Hürriyet okuruyum. Babam her gün ısrarla Hürriyet gazetesi alırdı.
 

O dünyadan tasarımcı, sanatçı ve özel insan çıkmaz.


Hürriyet, modern yaşam içerisinde önemli değerlere sahip kurumlardan birisi. Bugün onu yıkma üzerine kurulu oyunları, baskıları izliyoruz ardarda, başarırlarsa Hürriyet'siz modern yaşam çok büyük sıkıntılara girer.

Modern yaşamı oluşturan kurumlara öfke ve hiddetin nedeni onların çevresinde oluşan ışık ve gelecek. Onun grafik düzeninden olaylara yaklaşımına kadar inişli çıkışlı dönemlerde dahil neredeyse her gün takip ettim. Sezgin Burak'ın Tarkan'ını, pehlivan tefrikalarını, Hüdaverdi'yi, çizgi romanları ve dünyaya bakışı hep ondan izledim.

Modern yaşamın amiral gemisi Hürriyet'e bugün yöneltilen saldırılar varsayalım onu yıkar da başkalarının eline geçerse inanın ki, değil Hürriyet gibi bir gazete, gazete bile yapamazlar. Sabah'ı yapabiliyorlar mı, kendi gazeteleri zorla abone sistemi olmasa onbeş bin satmaz. Kurdukları TV ler izlenmez, internet siteleri yaşamaz ama tavsiyeli ilanlarla da hiç kapanmadan yayın hayatları sürer gider.

O dünyadan tasarımcı, sanatçı ve özel insan çıkmaz. Bunlar özgür zeminler isteyen şeyler. Sanatçı da o dünyada yer almaz, verdikleri bedel ne olursa olsun. Onların mekanları ölü toprağı ekilmiş, jübile mekanlarıdır. Bir sanatçı için özgür olmayan alan ölü alandır.

Büyük ve modern kurumları oluşturmak, yönetmek yaratıcılık, işbirliği ve hoşgörü gerektirir. Höt zötle, modern yaşamdan kopmuş umudunu kaybetmiş eski imzalarla, yapılan gazete Tv programı ancak o kadar olur.

Oray Eğin'in Hürriyet'in ele geçirilmesi ile ilgili bir "fantazi" yazısı "Hürriyet'e el konursa..." ya bir göz atın.

http://www.aksam.com.tr/2009/02/27/yazar/11790/oray_egin/hurriyet_e_el_konursa___.html


ATATÜRK İDEAL CUMHURİYET KÖYÜ (RESME BAKINIZ)


ATATÜRK'ÜN KÖY PLANI : İçinde hayvan mezarlığı, asri mezarlık, öğretmen evi, okuma odası, gençler kulübü, sosyal kurumlar, fabrikalar, köy gazinosu , damızlık ahırları olan bir köy düşünün.
hayvanlar için bile mezarlık olması gerektiğini düşünen bir duyarlı deha, olağan üstü bir varlık ve
bizim en büyük şansımız ATATÜRK... iNCELEYİN SİZ DE HAYRAN OLUN !

Gelişme için gereken her tür hedef hasır altı eilmiş bu güne kadar bu tür projelerle köylere ulaşılsa neler olurdu kimbilir?

Şimdi neden olmasın? Köyler neden ayağa kalkmasın, cehalet son bulmasın. Tek tek ulufe dağıtılacağına köyleri için nedne bu şekilde genel bir plan düşünülmesin?
Bir planınız var mı, gelişme için? Diyenlere en güzel cevap bu plan.


<ımg id="myphoto" src="http://photos-g.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v2495/182/61/660410942/n660410942_2650974_1556865.jpg">
 
Toplam blog
: 202
: 994
Kayıt tarihi
: 29.06.07
 
 

Sosyal medya danışmanı, grafik tasarımcı.  ..