Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '21

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kendimi İfade Ediyorum

İfademin zenginliğinden faydalanıyorum. Her rengin her tonuna sahip olan ifade yelpazemi kullanıma açıyorum. Kendimi açık ve net ifade ediyorum. Anlıyorum, anlaşılıyorum.  

 

Kelimeler renkler gibidir. Ahenk içinde birbiri ile uyumla hareket ederler. Bazen sözcükler ile bazense bir bakışın derinliğinde. Gözlerin içinde saklı olan rengin büyüsünde. Kelimeler, rengin büyüsüdür. Bazen sesli bazense sessizce içimizden gelip geçerler. Işığında parlayan gökkuşağının renkleri gibi.. 

 

Yağmurdan sonra ortaya çıkarlar. Ya da gün yüzünün en aydınlık tarafında. Anlatımı oldukça keyiflidir. Anlaşılması da.  

Kendimizi sözcüklerin o renkli büyüsünün içinde ifade edebilmeyi seçiyorum.

 

Kelimelerin ağızdan ilk çıktığı halinin hissini. Özellikle sevgi varsa, şefkat varsa. Duyduğunun sesi tanıyabilmeli insan. Kendi sesinin ifadesini yitirmemeli. Söylediklerinin içinde kaybolmadan berrak bir hava içinde sürdürmeli yaşamını.  

 

Dünyayı sevgi kurtarır demiştik. Sevgiyi dağıtmanın en yalın halidir sözcükler içindeki tını. Tıkılıp kalmamalı kısıtlı kaynakların içinde. En derinde en yalın hali ile konuşmasını sürdürmeli. Sürdürmeli ki anlaşılsın, anlatabilsin, duyabilsin ki kendini ifade edebilsin.  

 

İfadelerimiz doğru kullanıldığında neler başarabildiğimize bakalım. Kötücül bir durumdan nasıl rahatlıkla sıyrıldığımızı bir yarayı iyileştirdiğimizi gülümseyen bir yüze ortak olmayı. Ve en önemlisi de kendimizle olan bağımızı güçlendirdiğimizi. Bedenimize yansıyan o mutluluk titreşimini 

 

Sözcüklerin büyüsünü her gün, her sabah kendinize söylediğiniz kötü bir sözcüğün içinizde oluşturduğu negatif duygusu ile ters çevirmeyi deneyin bugün. Hemen şimdi başlayın. Ve bugün kendinize önce “Nasıl olduğunuzu” sorun? Bugün nasılsın? Ufak bir tebessüm ve ardındaki sözcüklerin kabinle ve dünya ile uyumunu. Çok şey konuşmadan yalnızca doğru ve net kelimeler seçerek kendinle olan bağı güçlendir. Bu bağ ile dünya ile aranda oluşan bağı ve sonrasında anlaşılmayı öğren. Renklerin ve gök kuşağının ağzından çıkan sözcüklerle nasıl bir birliktelik içinde olduğunu.  

 

Kendini ifade etmenin nasıl bir gökyüzü yarattığını. Yaşamın içinde akıp giderken kelimelerin gücüne ve kendi gücüne inan. 

 

Hayatın yol göstericiliğine inanın. 

 

Yaşamınızın bereketle ve bollukla eşleşip birleşmesine niyeten, 

 

Şifa olsun, 

 

Ebru Demirhan 

 

www.ebrudemirhan.com 

 

@ebrudemirhan.ytm 

 
Toplam blog
: 178
: 43
Kayıt tarihi
: 30.10.18
 
 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İlkokul Öğretmenliği, Sosyoloji bölümü lisans ve Psikol..