Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '07

 
Kategori
Pazarlama
 

Kendimi nasıl pazarlarım?

Kendimi nasıl pazarlarım?
 

Eğer bildiğiniz eski yöntemler işe yaramıyorsa yenilerini denemek gerekir. Sonuçta herkes kendi konusunda öne geçmeye çalışır. Eğer benim gibi bu dönemde işten ayrılıp serbest bir şeyler yapmayı planlıyorsanız hem ne yapmak istediğinizi belirlemeniz hemde belirlediğiniz konuda kendinizi pazarlayabilmeniz önemlidir.

Neler yapabilirim diye düşündüğümde benim aklıma gelenler şunlar;

1. Eğitmen olmak. Uzman olduğunuz konularda eğitim vererek danışmanlık yapma konusunda kendinize fırsatlar yaratmaya çalışabilirsiniz.

2. Sempatik kanallar. Üye olduğunuz bir kulüp, dernek yada uzmanlığınıza hitap eden bir dernek, meslek kuruluşu var ise onlarla iletişime geçerek yapabileceğiniz alternatifleri araştırabilirsiniz.

3. Yazı yazın. Çeşitli dergi ve basın yayın organları ile irtibata geçerek belirli konularda içerik üreten yada araştırmacı olarak çalışabilme olasılığınızı araştırabilirsiniz. Bunun için iyi bir yazar olmanız bence gerekmiyor çünkü zaten bir editör sizin yazılarınızı denetliyor.

4. Konuşmacı olmak. Uzmanlığınız ile ilgili seminer ve toplantılarda yada ilgili üniversitelerin bölümlerinde, kulüplerinde konuşmalar yaparak uzmanlık konunuzla ilgili kendi isminizi duyurabilirsiniz.

5. Yardım dernekleri için çalışın. Örneğin bir yardım derneği için vereceğiniz konser yada seminer gelirini derneğe bağışlayarak hem iyi bir şey yapmış hemde kendi adınızı duyurmuş olursunuz.

6. Birlikte çalışmak istediğiniz kişi ve kuruluşları dergi ve gazetelerden izleyin ve onlarla iletişime geçmeye çalışın. Tanışmak bile çok farkettirebilir.

7. Konunuzla ilgili rehberlere girmeye çalışın. Çocuk doktoru iseniz çocuk doktorları listelerinde yer almanız gerekir. Ama özellikle güncel iletişim bilgilerinizle.

8. Kendi periyodik eposta haberlerinizi başlatın. Üye sayınız arttıkça gönderdiğiniz yazıların elden ele dolaşımıda artacak, adınızı duyurmuş olacaksınız.

9. Eğer özel bir kampanya, çalışma başlatacaksanız mutlaka basın duyurusu hazırlayın ve gazete, dergilere gönderin.

10. Sunduğunuz hizmet veya her neyse internet üzerinden renkli ve keyifli bir şekilde sunmaya(powerpoint bile olabilir) çalışın. Sunmayı öğrenin.

11. Radyo ve TV’lerdeki ropörtajlara katılmaya çalışın. Hatta radyoları arayıp uzmanlığınızdan bahsedin ve ropörtaj yapabileceğinizi belirtin.

12. Kendi reklamınızı hazırlayın. Sesi güzel bir arkadaşınızla ses yada video kaydı yapabilirsiniz.

13. Eğer imkanınız varsa güzel etkinliklere kendinizce sponsor olabilirsiniz.

14. Anket yapın. Her zaman müşterilerinizin ve çevrenizin nabzını tutun.

Unutmayın, kendinizi pazarlamazsanız kazanamazsınız.

Pazarlama konusundaki diğer yazılarıma buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..