Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '21

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kendimi Seviyorum

Kendimi seviyorum. Ben beni pek çok seviyorum. Her halim şahane, iyi ki varım. Yaşamın iyi, güzel, kazançlı tarafıyla bağ kuruyorum. 

 

Kendini sevmek? Bencillik mi? Yoksa şımarıklık mıdır? 

 

Kendinizi en son ne zaman sevdiniz? Kendinizi gerçekten ilk ne zaman sevmeyi denediniz? 

 

Kendini sevmek, ne istediğini bilmektir çoğu zaman. Çoğu zamanda evet kendini şımartmak tır.   

 

Bugün hayır demeyi tercih etmek ve eve dönerken kendine bir bardak kahve alıp yol boyu sevdiğin müzikle yürüyebilmektir. Tüm bedenini sabote eden gürültü ve insan kalabalığından kendini sıyırıp kendinle yakınlaşabilmektir. Kendinden vazgeçmeden bir başkasını sevebilmek ve ona saygı göstermektir. Kendini sevmek gereksiz alçakgönüllülükten uzakta sende var olan ve o var olan ile dizayn ettiğin yaşamın teşekkürünü kabul etmektir.  

 

Neden mi teşekkür ediyoruz? Teşekkür ediyoruz çünkü bu dünyaya içimizde var olan gerçek güç ile geldik. Bize verilen hediyeleri samimiyetle, özgürce kabul etmek, kendimizi var olan halimizle göstermek ve onunla devam etmek en büyük hakkımız. O hediyeler ile parlayan yaşam, gözlerinin içi ve yüzün en büyük hediye değil de nedir?

Kendini sevmek kendini bilmek ve kabul etmektir.  

 

Önce kendini kabul etmek. Önce kötü, umutsuz, çirkin halini görmek. Onu değiştirmek yerine onunla barışan ve onu sevgi ile dönüştürmeye sana hizmet etmeyen tarafını hizmete sunmaya niyet etmektir.  

 

Bugün kendini kategorize etmeyi bırakmayı dene.  Yaşamın sana sonsuz bir kaynaktan yönelttiği güzelliği, mutlak sevgin ve kendinle buluştur. Her halinle güzelliğin, her halinle gülüşünü sakladığın ellerin senin ve onlar ile sarıldığın kendini hatırla.  

 

Tüm harika yanlarını keşfe çıkmayı dene bugün. Ağladığın, kızıp öfkelendiğin. Çünkü onlarda senin bir parçan, seni sen yapacak olan deneyimlerin ve tecrübelerin. Sevgini onlardan esirgeme insan olduğunu unutma. Kendini sevmeyi unutmadığın gibi. 

 

Kendini bil. Kendini bil ki karşına gelen seni incitecek duygu ve düşünceler ile karşılaştığında bilmek halini hatırla ve bir adım daha ilerle.  

 

Bugün kendini sevmediğin kadar çok sev. Öyle sev ki ışığın, çevreni aydınlatsın. Gülümsen bir gözyaşına çiçek açtırsın. Çiçeğini koparmadan kokla. Işığını hatırla. 

 

Hayatın yol göstericiliğine inanın. 

 

Yaşamınızın bereketle ve bollukla eşleşip birleşmesine niyeten, 

 

Şifa olsun, 

 

Ebru Demirhan 

 

www.ebrudemirhan.com 

 

@ebrudemirhan.ytm 

 
Toplam blog
: 178
: 43
Kayıt tarihi
: 30.10.18
 
 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İlkokul Öğretmenliği, Sosyoloji bölümü lisans ve Psikol..