Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '08

 
Kategori
Psikoloji
 

Kendimiz için ne kadar yaşıyoruz

Kendimiz için ne kadar yaşıyoruz
 

gecenin gözü


Modern denilen yaşamda neden insanlar hep farkedilmenin peşinde...Doğal olmak çok mu sıkıcı, sıradan olmak çok mu zararlı..

Günlük yaşamı ele alalım.. Sokağa çıkmadan önce görünüşümüzün göze hoş gelmesi için uğraşırıs ama bize hoş gelenden öte çoğunluğun hoşuna gidecek bi hoşluk için, telefon çaldığında çok nazikçe bize ait olmayan bir ses tonuyla telefonu cevaplandırırız.. Hatta telefonumuzun sesi için bile çoğunluğun zevkine uygun bi melodi ayarlarıs.. Yani bizden öte eşyalarımız bile bizim görünüşümüze ve duruşumuza ayarlı bir şekildedir... Herşey sistematik bir şekilde hayatımızda planlıdır..

Peki böle bu sistemden bir parça gibi davranmasakta hayatımızın günlük akışı gerçekten bizi derinden sarsıcak şekilde değişecek mi? Çevremizdeki insanlar bizden uzaklaşıcak ve yanlız mı kalıcaz..Çok mu demode denilen kavramla üzerimizde bir baskı yoğunlaşacak..

Her şeyi bir kenara bırakıp, farklı olmaktan öte bi yol izlesek ve sıradan duygu ve düşünce ile yaşasak sizce de çok daha farklı olmaz mıyız..Aslında özel olmak için yaptığımz bir çok şey bizi daha çok sıradanlaştırmamış mıdır? Doğal olan bir çok şey tarih boyunca her zaman daha kıymetli olmamış mıdır?...Zaman bize bunu bize en güzel şekilde kanıtlamamış mıdır?

 
Toplam blog
: 2
: 433
Kayıt tarihi
: 09.01.08
 
 

İstanbul doğumluyum. Sakarya Üniversitesi Türk dili ve edebiyatı öğrencisiyim...