Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '11

 
Kategori
İlişkiler
 

Kendimizi Bulmadan AŞK'ı Aramak

Kendimizi Bulmadan AŞK'ı Aramak
 

Kendini bulmadan AŞK'ı bulamazsın


Kişinin kendinin farkına varmadan bir başkasında kendini bulma arzusu…Henüz kendimizi sevmeyi öğrenmemişken bir başkasından ümitsizce bir tılsım arama isteği, koşulsuz kabul, sevgi ve bağlılık arayışı. “Kendine yetecek kadar “ben”i “olmayanlardan size adanacak bir benlik aramanın o dayanılmaz mazoşizmi. 

Sağlıklı bir ilişki ne zaman oluşur? Sağlıklı bir ilişki sağlıklı kişiliklerle oluşur. Kişi kendini sevmeli bir başkasını sevmeden önce. Kendisini doğruları ve yanlışları ile kabul edebilme cesaretini gösterebilmeli, bir başkasına bağımlı olmayacak kadar bir ben’e sahip olduğu zaman ancak sağlıklı ilişki kurabilir. Kendiyle barışık olmayanlar bir paradoks gibi yıkıcı ilişkiler ararlar. Kendimize güvenimiz varsa kendine güveni olan insanları çekeriz, kendimizi seviyorsak kendini seven kişileri buluruz;veya onlar bizi bulur. Aksi halde sürekli bir kısır döngü tekrarlar durur. Yüzyıllar önce ispatlanmış bir denklemin sağlamasını yapma savurganlığında harcanır ömrümüz. 

Hiçbir matematik işleminde x’e gereğinden fazla değer ve anlam vererek y’yi bulamazsınız. Sonuç hep olumsuz çıkacaktır. Kendi içinizde çözemedikleriniz bir mıknatıs gibi kendi gibileri çeker. Hiçbir ilişkiye girmemek kötü bir ilişkiden her zaman daha iyidir. Kötü bir ilişki kişinin benliğine zarar verir, yıkıcıdır, sizi inandıklarınızla, değer verdiklerinizle ters düşürür, yalnızlığınıza yalnızlık ekler. Hiç ilişkiye girmemek mümkün müdür? Kuşkusuz ki değil. Herşeyden önce kişi kendi kendisi ile ilişkidedir. Kontrol edebileceğiniz, değişimle sonuçlanan , size denge sağlayan tek ilişki de budur zaten, kendi kendinizle olan ilişkiniz… Siz ilişkilerinizden daha fazlasısınız ve ilişkileriniz size kendiniz için yapabileceklerinizden daha fazlasını vaat edemez. 

Sizin için sizden daha doğru tek bir insan daha yoktur. Dolayısıyla doğru insanı aramak boş bir uğraştır. Matematiksel olarak size uygun düşebilecek binlerce insan olsa da bu tek bir insan değildir. O insanları bulmanın sırrı da önce kendiniz olabilmektir. Ancak bu sayede karşınıza sağlıklı insanlar çıkabilir. Karşınızdaki için bir şeyler düşünmekten, kendinize ona göre eğip bükmekten vazgeçmeniz kendiniz için yapabileceğiniz en büyük iyilik olacaktır. Bunu yerine nasıl göründüğünüze, ne olduğunuza, kendiniz ve geleceğiniz için neler yapabileceğinize konsantre olmalısınız. Unutmayın öz saygısı olmayan başkasından da hak ettiği saygıyı kazanamaz.Verebilecek hiçbirşeyiniz olmadığını düşünürseniz, kendinizden (ödün) verirsiniz. 

Yine de kendinize saygı duyup kendinizi sevmeniz başkalarının da size saygı gösterip sizi seveceği anlamına gelmez. Sizin tanıdığınız herkesi sevmediğiniz gibi, sizi tanıyanlar da sizi sevmeyebilirler. Başkalarına yaranma pahasına kendi kişiliğinizden, varoluşunuzdan ödün veremezsiniz. Unutmayın, herkesin dostu olan kişi gerçekte hiç kimsenin dostu değildir. Sizi umursamayan insanlar için zamanınızı ve enerjinizi harcamayın. Çevrenizde sizinle ilgilenebilecek, dikkatinizi verebileceğiniz yeterince insan var ve eğer yeterince sevilmediğinizi düşünüyorsanız kendinizle daha çok ilgilenmek zorundasınız demektir. 

Kendinizi bulmadan Aşk’ı aramanız beyhudedir. 

www.hedefbasari.com (c) 

Düş Sokağı 

Konuşmayı öğrendik henüz susmasını bilmeden
Bilgeliğe soyunduk çıplak kaldık, utandık
Rüyalar anlattık birbirimize inanmadan öyle
Sunulmuş özgürlüklere katıldık, çoğaldık
Kelimelerle oynadık adına gerçekler dedik
Kendimizi tanımadan sevmeye özendik, gizlendik
Masallar anlattık birbirimize inanmadan öyle
Gecikmiş sevgilerle ağırlandık, aldatıldık
Durmadan koşuşturduk ulaşabilmeye
İsimlendirdik herşeyi gururlandık
Zaman akıp gider miydi
Sorun muydu bu yollar
Ya da neye yaşadığını bilmeden
Sonsuz muydu yürüdüğümüz bu sokaklar
Ya da bir düş müydü yaşamak
Var olmak görebilmek
Düş olmak 

Düş Sokağı Sakinleri 

 
Toplam blog
: 12
: 10276
Kayıt tarihi
: 04.12.09
 
 

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Alanında çalışıyorum...İşimle ilgili ve işimin malzemesi olan insanl..