Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kendin için amatör olabilirsin ama başkaları için yapılan işlerin profesyonel olması zorunlu

Kendin için amatör olabilirsin ama başkaları için yapılan işlerin profesyonel olması zorunlu
 

Bir işin bir mesleğin amatörce yapılması hem süreklilik hem de kaliteyi etkiler. Hobi olarak sana yeterlidir ama ihtiyaç olarak başkalarına yetmez.

Sorun kişilerin sevdikleri şeylerle amatörce uğraşmaları değil bazı işlerin amatörce yapılması. Ya da insanlardaki amatörlük duygusunun esas işlerine mesleklerine yansıması. Amatör acemiliği de ifade eder.

Amatör kelime olarak “amatörce” yani bir işin istenen şekilde yapılmaması anlamında ama öte yandan saflığı, doğallığı, kişisel tutkuyu ifade ettiği için övgü de alıyor. Amatör sporlar ya da amatörce resim, müzik vs uğraşları olumlu karşılanıyor.

Amatörce balık tutmak hoş bir aktivite, bir olta alır balığınızı tutar, tuttuğunuz balıkları da akşam eve götürüp yersiniz.  Ancak balıkçılığı meslek olarak yapmak istediğinizde,  para kazanıp başkalarına hizmet vermeniz gerektiğinde işin rengi değişir. Bu işi mesleği daha iyi öğrenmeniz gerekir. Öyle canınız istediğinde göl kenarına gidemezsiniz bu işi devamlı yapmanız lazım.

Amatörlük ruhu övülür de amatör ağacının pek meyvesi olmaz. Nereye kadar amatör olacağınızı bilmeniz lazım. Amatör olarak pilotluk yapılmaz. Bir fabrikayı amatör olarak idare edemezsiniz. Amatörlük bir işi size yetecek, yetmese bile mutlu edecek kadar yapmaktır. Amatörlükte yapılan şey mutlaka hobidir.

Amatörlüğün övgüsü profesyonelliğe zarar veriyor. Bir işi çok iyi yapıyorsan amatör olarak yapamazsın; daha doğrusu yapmamalısın. Kişi sevdiği şeyleri bu onu mutlu ettiği için amatörce yapabilir. Amatörce yapılan şeyler amatörce kalır. Amatörlükten profesyonelliğe geçiş durumu varsa bu amatörlük daha anlamlıdır.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..