Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '10

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kendine Güven...

Kendine güvenle başlar hayattaki her şey. İnsanın kendine güvenmesi başarı zincirlerini ardı ardına getirdiği gibi güvensizlik elindeki her şeyi yok etmesini de sağlayabilir. Korku insanların geri adım atmasını sağlar.Kendinize inanırsanız başkalarının da size inanmalarını sağlarsınız.İnanmak başarmanın yarısıdır. Size inanmayacakları hayalleriniz olabilir ama yapabileceğinizi biliyorsanız peşinden gitmeli imkanları zorlamalısınız

Başkalarının hayallerinin değil kendi hayallerinizin peşinden gitmelisiniz. Annenizin, babanızın ya da arkadaşlarınızın hayali sizin hayaliniz olamaz. Anneniz doktor ol dedi diye içinizden gelmiyorsa doktor olamazsınız. Olsanız bile mutlu olamazsınız. Kendinizi mutlu hissettiğiniz işi ya da okulu seçmeli ve huzurlu mutlu çalışmalısınız ki hayattan verim alabilesiniz.

Amaçlarınızın uğrunda hayal kırıklığına da uğrayabilirsiniz, vazgeçmek istediğiniz günler de olabilir ama asla pes etmeyin. En önemli buluşlar bile milyonlarca kez başarısızlığa uğradıktan sonra keşfedildi. Kumsala kadar gelir ama korkuyla geri dönmeye karar verirsek asla yeni okyanuslar göremeyiz. Kumsal başladığımız noktadır. Hayalimizi kurar başlangıç noktasına kadar geliriz ama yaşayacağımız olumsuzlukları ve zorlukları düşünür vazgeçersek hayalimiz sadece düşüncede kalır. Hayalimizin okyanusuna ulaşmamızı ne yazık ki kendi kendimize engellemiş oluruz.

Amaçlarımız kendiliğinden gerçekleşmez yada bir anda olup her şey düzene girmez. Amacımızın zamana ihtiyacı vardır. Tecrübelerle zemini sağlamlaştırdıktan ve uzun bir yol aldıktan sonra gerçek hedefimize ulaşırız. Sonu kötü olacak diye bir işe başlamayın. Kötü fikirleri beyninizden silip atın. Ben denedim yapamadım artık pes ettim demeyin. Olmadıysa tekrar tekrar deneyin. Ta ki olana kadar. Asla arkanıza dönüp bakmayın. Başarısızlıkları tecrübe olarak görüp yolunuza devam edin.

İşyeri açıp iflas mı ettiniz? Üniversite sınavında istediğiniz bölümü kazanamadınız mı? Kariyer yapmaya çalışıp o mevkii başkasına mı kaptırdınız.? Üniversite hayatınız bitti ama sizin için hayati önemi olan bir sınavı çok istemenize rağmen kazanamadınız mı? Yada kazanamayacağınızı düşünüp girmekten mi korktunuz? Neden hayat uzun daha öğrenilecek çok şey var diye düşünmüyorsunuz.? Tekrar tekrar şansınızı zorlamıyorsunuz?

Çevrenize baktığınız zaman başarılı insanların çeşit çeşit hikayeleri olduğunu görürsünüz. O insanların merdivenleri teker teker çıkarak başarıya ulaştıklarını görürsünüz. Hiç kimse tepeden inme başarıyı elde edemez. Mücadele ve sabır sonunda ulaşılan başarı gururlanmayı hak eden başarıdır. Öyle ki her şeyi altın tepside size sunsalardı çaba harcamadığınız için değerini de bilemezdiniz...

Hiçbir işe yaramadığını düşünen bir insan bile kendini geliştirmek isterse geliştirebilir. Yeter ki hayattan bir şeyleri içtenlikle istemesini bilin. Yada amacınızı belirleyerek o çizgide amacınıza ulaşabilirsiniz. Çünkü bir amacınız olursa o amaca ulaşmak için yaşamaya devam edersiniz. Düşüncelerinizi ve yaşayacaklarınızı o yönde yönlendirirsiniz. Hayatınızın her döneminde bir amacınız olmalı ki hayattan zevk alabilesiniz.

Yanınızda her kim olursa olsun eşiniz, dostunuz, kardeşiniz, ona inandığınızı belli ederseniz onlarında yapmak istediği her ne varsa eminim ki en layıkıyla yapacaktır. Destek nasıl istiyorsanız sizde destek vermelisiniz.Her zaman yanınızda bir insan bulunmaya bilir ama kendi kendinize inanarak ta başarıya gidebilirsiniz.

Bol şanslar...2010

 
Toplam blog
: 6
: 1672
Kayıt tarihi
: 03.11.09
 
 

Zaman boşa harcanamayacak ve asla durdurulamayacak kadar değerlidir. Hayatı seviyorum, sevdiğim i..