Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '09

 
Kategori
Blog
 

Kendini beğenmiş blogcular...

Kendini beğenmiş blogcular...
 

img162.imageshack.us/img162/5079/ayna0vn.jpg


Kendini beğenmişlik deyimi kimilerine göre kusur, kimilerine göre de meziyettir. Genelde insanların hepsinde kendini beğenmişlik dürtüsü vardır. Ama bazıları bunu hareket, söz ve yazılarıyla belli eder, bazıları da kendi içlerinde yaşarlar. Bir çok konuda çok başarılı olup, buna karşılık kendini öne çıkarmayanlar da mütevazi olarak adlandırılır.

Bilhassa blog kategorisindeki birçok yazıyı inceledikten sonra kendini beğenmişlik kategorisine giren hareketleri burada tekrar anımsatmak istedim. İsteyen bunu kusur olarak görür, isteyen de bu hareketleriyle gururlanabilir. Tabii ki bu tespitlerim benim şahsi görüşümdür. Bu hareketlerin kendini beğenmişlik olmadığını iddia edenler de olabilir. Onların görüşlerine de saygı duyarım.

Kendi siyasi ve dini görüşlerine uygun kaynaklar bularak, kendi fikirlerini empoze edici yazılar yazıp, bu yazılara yorumlarını kapattıktan sonra, kendisine gönderilen mesajları cevaplamayan, üstelik blog yazarlarına “Benim yazılarımı takip edin” diye mesaj gönderen bir kişi benim ölçülerime göre kendini beğenmiştir. Bir yazarın yazıları beğeniliyorsa okumak isteyenler "Blog habercim"e kaydediyorlardır zaten. İsterlerse "Blog önerilerim" e de koyabilirler. Ayrıca mesaja ne gerek var?

Yoruma açık olup da yapılan yorumların birçoğuna cevap vermeyen, cevap verdiği yorumlarda da “Siz benim yazımı anlamamışsınız, sadece başlığına bakarak yorum yapmışsınız” gibi azarlayıcı cevap verenler de kendini beğenmiştir.

Bu arada yukarıdaki iki paragrafta ortak bir nokta var. Dini ağırlıklı yazılar yazan bu kişilerin eleştiriye tahammülü yok. Eleştirildiğinde agresifleşiyorlar. Tıpkı iktidar partisinin elemanları gibi. Dikkat ederseniz din esasına göre yönetilen devletlerde özgürlük yoktur. İnsanlar devamlı baskı altındadır. Karşısındakilere söz hakkı vermezler. Bu yazarlar da bunun örneğini MB de bize göstermektedirler.

Kendi fikirlerine uymayan bir blog yazısına yorum yapan, blog yazarının yorumuna verdiği cevabı beğenmemesi üzerine kendi fikirlerini ısrarla kabul ettirmek için ikiden fazla yorum yapanlar da kendini beğenmiş kişilerdir.

Kendilerinin ön sıralarda bulunduğu kategorilerle ilgili istatistikler yapanlar;

Blog yazarlarını içi boş blog yazmakla suçlayanlar;

Editörlerden onaylanarak yayına alınmış haber kategorileriyle ilgili blog yazanları tenkit edenler;

MB de seviyenin düştüğünü, ancak buna karşılık kendi yazdıkları yazıların hepsinin seviyeli olduğunu iddia edenler;

Açıkça veya ima edici durumda en büyük blog yazarı benim diye dikkat çekmek isteyenler de kendini beğenmişler sınıfına girer.

Benim aklıma gelenler bunlar. Bilmediklerim varsa onları da siz bulun artık…

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..