Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Uzman Psikolog Yasemin AYDOĞDU

http://blog.milliyet.com.tr/uzmanpsikolog

30 Mayıs '18

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Kendini Gerçekleştiren Kehanet

Kendini Gerçekleştiren Kehanet
 

Birey yaşamda neyi bekliyorsa onun gerçekleşme ihtimali daha yüksektir. Olmasını beklediğimiz şeyler başımıza gelir. Bu, çoğunlukla bilinçli yapılan bir durum değildir. Kendini gerçekleştiren kehanet durumu, kişilik özelliği olarak karamsar olan ve yaşamda sürekli başına kötü şeylerin geleceğine inanan kişilerin farkında olmadan deneyimledikleri olaylardır. Sonunda da kişi, zaten böyle olacağını biliyordum der. Oysa durumu kendisi oluşturmuştur. 

Değer verilmediğini, sevilmediğini düşünen kişi, her çeşit olayı, çevresindeki insanların söylediklerini olumsuz olarak algılar. O kişilere nefretle yaklaşır ve çevresi tarafından gerçekten sevilmeyen, değer verilmeyen, dışlanan biri haline gelir. Böylece kehanetlerini gerçekleştirmiş olur. Değerli olduğuna inanan bir kişi ise değer verilen bir kişi haline gelir.
 
Bugün kötü bir gün geçireceğim şeklinde düşünen birey, bu düşüncesi doğrultusunda kendi hareketlerini olumsuz yönde etkiler ve gerçekten  de günü kötü geçer. İş yerinde, evde veya okulda hep negatif olur ve bu da çevresindeki bireylerin ona yaklaşımını  etkiler, çevresindeki kişiler de bu bireye olumsuz yaklaşır. 
 
Hipnoterapi-psikoterapi ile bireyin olumsuz düşünmesine sebep olan olaylar bilinçaltı düzeyde anlamlandırılır ve çözümlenir. Olumsuz düşüncelerini, olumlu şekilde tekrar tanımlayabilmek için uygun ifadeler geliştirilir, telkinler verilir. 
 
Uzman Psikolog Yasemin Aydoğdu
 
 
Toplam blog
: 76
: 346
Kayıt tarihi
: 21.07.16
 
 

İstanbul Arel Üniversitesi Klinik Ağırlıklı Psikoloji Yüksek Lisans Haliç Üniversitesi Psikoloji ..