Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '12

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kendini Onaylayarak Rahatla

Kendini Onaylayarak Rahatla
 

Bugün kendime vakit ayırdığım için kendimi onaylıyorum


Hiç kendinizi, bir köşede yaptığı işten aferin bekleyen çocuklar gibi hissettiniz mi? Hani ben bir şeyler yapıyorum da iyi mi kötü mü, doğru mu yanlış mı yapıyorum anlayamıyorum, biri gelse, beni bir onaylasa beklentisi... Onaylasa da ben de bir rahatlasam düşüncesi içinizi kemiriyor mu?

Oysa kendi kendini onaylamak diye bir şey de var bu dünyada. Hata yapsanız bile arkasında durabilmek, yaptığınıza her koşulda sahip çıkabilmek. İnsanın kendi kendini onaylayabilmesinin tadına varabilmek...

Başkalarını otorite gibi görüp onların onaylamasını beklemek sizi rahatlatıyorsa şunu fark etmenizi isterim: Siz artık o üç yaşındaki çocuk değilsiniz. Büyüdünüz, başkası tarafından onaylanmaya, aferin almaya ihtiyacınız yok. Artık kendi kendinize onay verebilirsiniz. Gün içinde yaptığınız pek çok şey için kendinizi onaylayabilirsiniz. Başkaları tarafından onay beklemek özgüveninizin düşük olduğunu gösterir. Aslında çocukken alıştırıldığınız bir şeydir bu. Ama artık büyüdünüz. Bugün yaptığınız pek çok güzel davranış var, hem kendiniz hem de başkaları için. Bunları düşünün ve kendinizi onaylayın. Belki de beğenmediğiniz, kendinizi onaylayamayacağınız davranışlarınızın olduğunu fark ettiniz. O zaman da onları bir dahaki sefere nasıl farklı yapacağınızı düşünün. Kafanızın içinde dönüştürün. Sonra da hatanızdan ders aldığınız, yanlışınızı fark ettiğiniz ve bir dahaki sefere daha iyi bir davranış sergileyeceğiniz için kendinizi onaylayın.

Evet, bugün kendinizi onaylama günü olsun. Sağlıklı bir yemek yediğiniz ya da spor yaptığınız için kendinizi onaylayın. Toplantıda güzel bir konuşma yaptığınız için kendinizi onaylayın. On sayfa da olsa kitap okuduğunuz için kendinizi onaylayın. Sabırla ve empatiyle arkadaşınızın sorununu dinlediğiniz için kendinizi onaylayın. Evinizi temizlediğiniz, güzel bir akşam yemeği hazırladığınız için ya da çocuğunuzla birebir vakit geçirdiğiniz için kendinizi onaylayın. Beğenmediğiniz, pişmanlık duyduğunuz davranışlarınız olursa, bir dahaki sefere nasıl farklı yapacağınızı düşünün. Ve bunu düşünebildiğiniz, fark edebildiğiniz için yine kendinizi onaylayın. Çünkü siz değerlisiniz ve değeriniz sizin bildiğiniz kadardır.

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşan Koçu 

www.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..