Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '14

 
Kategori
İlişkiler
 

Kendini onun yerine koyup ben olsam aldatırdım diyorsan eşin de seni aldatıyordur.

Kendini onun yerine koyup ben olsam aldatırdım diyorsan eşin de seni aldatıyordur.
 

Aslında eşinin seni aldatıp aldatmadığı onun yaptığı hareketlerden değil evliliğinizin durumundan anlaşılır. Aldatılacak bir eş değilsen aldatmıyordur. Yani sorunun cevabı sende. Kendini onun yerine koyup ben olsam aldatırdım diyorsan emin ol ki eşin de seni aldatıyordur.

Yalnız sen aldatılacak adamsındır/kadınsındır da eşin aldatacak yapıda biri olmayabilir. Hak etmediğin halde bu da seni kurtarır. Normalde kadın olsun erkek olsun karı koca eşlerini sevmiş, aradıklarını bulmuş olsalar bile başkalarını merak ederler. Gördükleri değişik kadın ya da erkeklerle ilgili olarak kafalarında fanteziler kurarlar. Bazılarında bu o kadar ileri gitmiştir ki en az kendi eşlerini düşünürler hatta kimileri yatıp kalktığı eşini hiç düşünmez.

Ben şahsen aldatanlardan yanayım ya da en azından konuya anlayışlı yaklaşıyorum. Çünkü ömür boyu süren bir evlilikte cinsel anlamda mantık yok. Eşlerin 50 yıl 60 yıl aynı kadına/erkeğe isyan etmeleri haksız değil. Bana Saba melikesini verseler bile 50 sene onunla yatmak istemem doğrusu. SSES evlilik sistemimiz insanları bu bıktırıcı rutinden kurtarıyor.

Aldatma ile kişinin karakteri arasında bağ vardır. Yani aldatan kadın/ya da aldatan erkek diye bir karakter vardır. Bu konuda hep yanılırız. Çünkü kişinin davranışları ölçü değildir. Aldatan kadın ya da aldatan erkek karakterine sahip olması önemlidir. Aldatan karakterdeyse ne yapsanız aldatır.

Aldatmayı bir nedene bağlarlar. Yok bunalıma girince aldatırmış da, yok intikam için aldatırmış da, yok karısı/kocası çirkin ve bakımsızmış da, sevmiyormuş da… Bunlar fasarya, aldatmanın nedeni yoktur. Bazı kadın ya da erkekler genetik olarak aldatmaya meyillidirler. Tabii ki onlar aldatmak ister ama bu o kadar kolay değildir. Kişinin bu konudaki yeteneğine göre harem kuranlardan, merdiven altında bir kerecik sevişene kadar aldatma başarıları değişir.

Eşiniz genetik aldatan ise cazibenizle sadece onun skor sayısını azaltırsınız. Eşinden başkasıyla yatanlar genellikle genetik aldatanlardır. Günümüz ömür boyu evliliğinde bu genetik aldatanlar hayat boyu mutlaka bir gün bir nane yerler. Davranışlarından anlaşılamaz dedik. Yine de birkaç tane ipucu verebiliriz. Aldatanlar ya kendilerini ele verirler ya da tam tersini yaparlar. Yani konuşma ve davranışları bu adam/bu kadın bunu yapar dedirtiyordur ya da gerekli gereksiz ahlak ve namusa ne kadar düşkün olduklarını söylerler. Ya dikkat çekici şekilde, hareketleri de ofsayt açık saçık gezerler ya da tersi. Ya çok akıllıdırlar veya öyle görünürler ya da tam tersi. Evlerine çocuklarına eşlerine çok düşkün değildirler ya da tam tersi. Aslında birinci halleri doğal, ikinci halleri kendilerini saklamaya çalışan halleridir.

Size karşı değişen halleri mesela gereğinden fazla iyi olması eşinizin aldatma durumunda olduğunu gösterir. Aldatmanın öyle karmaşık nedenleri yoktur. Aldatmanın nedeni bir kadınla ya da erkekle beraber olma isteğidir. Ancak burada sizi harekete geçirecek özne lazımdır(erkek için kadın, kadın için erkek) Bir erkek bir kadına teklif eder, uğraşırsa kadın beğendiği takdirde evli dahi olsa aldatma gerçekleşir. Kadının yoldan çıkarıcı hareketleri de aynı anlamdadır. Teke tek kadın erkek arkadaşlığının sonucu da genellikle yatak olmaktadır. Ancak istese de herkes aldatamaz. Bu bir kişilik olayıdır. Genetik aldatansa bir gün bunu mutlaka yapar. Genetik aldatanlar mükemmel insanlardır. Dünyanın en ahlaklı kişisi olduğunu sanırsınız. Hiçbir şekilde şüphelenmezsiniz. Düşük kadın ya da düşük erkek imajları yoktur. Aslında aldatan biraz da aklınıza hiç gelmeyen kişidir.

  

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..