Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '08

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kendini sevmek

Çoğunlukla evimizde salon bitkilerimiz vardır. Gözümüz gibi bakarız. Sularız, gübreleriz, toprağını, saksısını değiştiririz. Güneş alıyor mu, az mı, çok mu alıyor denetleriz. Tatile çıkacaksak, hayvanlarımızda da olduğu gibi, bakacak eş dost ararız.

Ev hayvanlarımız varsa, onları seviyoruzdur elbette, sevdiğimiz için evdedirler. Çocuk bakar gibi bakar, emek veririz. Hastalansalar üzülür, ölseler kahroluruz.

Arabamız varsa, onunla aramızda canlı bir bağ oluşur neredeyse, yıkaması, yağlaması, temiz kokması, çizilmesi filan. Tık sesi gelse endişelenir, emeğimizi esirgemeyiz.

Neyi sevsek, emek gider, zaman gider, para gider, sevinçse sevinç, kederse keder.

Kendini sevmek te böyle bir şeydir.

Çiçeğin, hayvanın, çocuğun, eşin, komşun gibi emek vereceksin kendine, zaman ayıracaksın, öğreneceksin, öğreteceksin.

Bedenini seveceksin, bakacaksın, temiz tutacaksın, düzenli ve güzel olacaksın

Şişmanım, çirkinim demekle olmaz, çaba sarfetmek gerek.

Düzenli, güler yüzlü, olumlu, şık isen, içini, ruhunu beslediysen, inan ki sana duyulan sevgi seni en güzel yapacak. Bazen canın hiçbir şey yapmak istemeyecek , bunalmış olacaksın, kendini zorlayacaksın, kendini seviyorsan gerekeni yapacaksın. Beslenmen, hareketin, sağlığın demekse ağzına attığının, oturup kalktığının hesabını yapacaksın.

Bitmiyor ki, kendini sevmek zor iş, beynin var ruhun var. Temiz ve dürüst olacaksın, benliğine yenilmeyeceksin. Beynin çalışacak, gelecek kuşağa ayna olacaksın, yenilikleri kaçırmayacaksın, gündemi kaçırmayacaksın.Kendini seviyorsan, önemli, fark edilebilen, saygın, sevgi dolu, hırslardan arınmış , abartısız, şık bir insan yaratacaksın.

Kolay değil, emek ister, zaman ister, sabır, para, gönül, istemek ister kendini sevmek. Yapanların fark edildiğine şüphe yok kuşkusuz.

Kendimizi çok sevelim, kolay gelsin.

 
Toplam blog
: 50
: 746
Kayıt tarihi
: 27.01.08
 
 

Biyologum ama öğretmenlik yaptım. Emekli oldum ve nihayet duygularımı, yaşadıklarımı, gördüklerimi p..